Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Zimní tábor - Amundsen

Zimní tábor - Amundsen

pátek 7:00 26. prosinec 2008
21:00 29.12.2008
Z bergenského přístavu jsme vypluli v pátek těsně po sedmé hodině ranní... Po pár hodinách plavby jsme dorazili až na Aljašku. Po průzkumu vnitrozemí jsme pokračovali dále na jih, zastavili jsme se také v Hollywoodu. Přepadli nás piráti, ale to už byla na obzoru pašerácká velmoc, Kolumbie. Obří řeka se vine ztemnělou džunglí. Nebylo jednoduché se dostat na druhou stranu Amazonky, ale Ohňová země nachystala další překvapení - v podpalubí se objevili upíři... Konečně je před námi ledová Antarktida. Je třeba sestrojit vzducholodě, abychom mohli dobře zaměřit Jižní pól...

Na Amundsenovu expedici nastoupilo celkem 15 účastníků, rozdělených do dvou posádek - posádky královny Maud (Svišti) a pos. královny Alžběty (Veverky). Každou minutou se naše loď posouvala blíž k cíli. Z plavčíků se splněním určitých dovedností stávali námořníci. A z námořníků kormidelníci... Zimní tábor byla akce plná her, nových dovedností, nechybělo palubní kino, ani pravá námořnická diskotéka.

Získání nových dovedností bylo hlavním cílem Zimního tábora. Splněním určité kombinace dovedností získali účastníci vyšší námořnickou hodnost. Na počátku všichni začínali na pozici obyčejného plavčíka. Splněním dovednosti Lanaře, Ranhojiče a Tesaře či Kuchaře se mohl každý posunout o stupeň výš a stát se pravým námořníkem. Této hodnosti dosáhl Žižka, Meke a Eda. Majda a Mates se dostali ještě výše - dosáhli hodnosti kormidelníka.

Nejvíce bodů dosáhl Mates, který za svou plavbu získal 118 bodů.

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Napsat komentář ...
0 příspěvků