Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Hornické muzeum Ostrava

Hornické muzeum Ostrava

neděle 7:30 17. říjen 2010
16:30 17.10.2010
Cílem výpravy bylo hornické muzeum na Landeku. Společně s námi se dnes vydala také Panda s rodinou. Cesta do Ostravy nám rychle ubíhala - luštili jsme morseovku, prohlíželi staré deníky i hráli kvarteto. Po desáté hodině už jsme procházeli branou muzea. V areálu jsme se seznámili s řezbářem, který nám ukázal své výtvory - sochy a loutky. Mohli jsme si vyzkoušet, jak se pracuje se dřevem a jak se ovládá loutka. Po prohlídce ateliéru jsme se vrhli na důlní vláčky... Odbilo pravé poledne - to byl čas na prohlídku expozice Báňského záchranářství. V hornické sanitce se z nás stali lékaři a zranění a tak jsme procvičili masáž srdce a umělé dýchání. O chvíli později jsme se už vžili do kůže horníka - vyzkoušeli si plazení v ocelových rourách.
Cink, cink, cink - blembak na kulu a idem farat do dolu! Prochazime grundštreky, všade uhli. Davame si pozor na kulu, ať se nebacime o fiřt. Nasbirali sme si taky drobjazg na pamatku, na chvilu zhasly i latarňe. Zdař buch!!
Po prohlídce se vydáváme na autobus a na vlak. Ve vlaku se opět nenudíme - hrajeme nejen "blbou hru"...

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák20. říjen 2010 v 9:13 

Hornické muzeum opět překvapilo... Super to bylo u řezbáře i dovádění v sanitce a taky hornické prolízačky B) ;D :D ...byla to pohodová sestava

Odpovědět