Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Polsko - Den zamyšlení

Polsko - Den zamyšlení

pondělí 14:30 22. únor 2010
18:00 22.2.2010
Vypravili jsme za našimi přáteli do Polska, abychom si společně připomněli významný skautský svátek - Den zamyšlení (Thinking day), který připomíná narození zakladatele skautingu, Lorda Roberta Badena-Powella a jeho ženy Olave, světové náčelní skautek. V Glubczycích jsme se zúčastnili slavnostního ceremoniálu na radnici.

Lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell of Gilwell se narodil 22. února 1857, jeho žena Lady Olave St. Clair Soames přesně o 32 let později, 22. února 1889. Skautský svátek se slaví od roku 1926 jako Den zamyšlení či přemýšlení, u nás se vžil název Den sesterství, v Polsku Dzień Myśli Braterskiej.

Den zamyšlení slaví miliony skautů a skautek po celém světě. Svátek má skautům především ukázat celosvětový rozměr skautingu - všichni jsme si navzájem bratry a sestrami bez ohledu na věk, národnost či barvu pleti. Tento skautský svátek je ale také příležitostí k zamyšlení nad současnými problémy. Letošním mottem Dne zamyšlení bylo Společně můžeme odstranit extrémní hlad a chudobu.

» World Thinking Day - webové stránky [EN]

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Napsat komentář ...
0 příspěvků