Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Cyklovýprava Studánky

Cyklovýprava Studánky

neděle 8:00 27. březen 2011
15:00 27.3.2011
Pohodová a prosluněná výprava po studánkách v okolí Krnova. Trasa vedla směrem k Hajnickým rybníkům. První zastávka se konala na lesním hřišti, kde jsme hráli hry. Zanedlouho jsme nalezli první studánku u myslivny. Sluníčko se začalo prokousávat mezi mraky a od té doby bylo čím dál lépe a tepleji. Pravé jaro. Po krátkém čištění jsme pokračovali směrem na Býkov, po cestě nás zaujal spadlý strom přes potok. Zdolat jej byla výzva, ale nakonec to zvládli všichni. Cesta vedla dále až k Pustkově studánce z roku 1929 mezi Býkovem a Pochní. Zde jsme se dali do důkladnějšího čištění. Vybudovali jsme kamenou hráz a upravili koryto tak, aby voda mohla pokračovat přímo do potoka :)) Nicméně studánka by si zasloužila i úpravu okolí - k tomu nám však chybělo pár starších členů. Po pár minutách jízdy už jsme byli u další - Žilkovy studánky. Ta byla přímo vzorová, s nově vybudovanou stříškou i odpočívadlem. Neododali jsme a pramenitou vodu ochutnali. Před námi se objevila Pocheň, vesnička na břehu velkého rybníka. A právě nedaleko něho se nachází výrazný pramen. Krásné místo u "čtyřpatrové" vrby - místo, které není nijak upraveno - zde by mohla vzniknout v budoucnu naše Skautská studánka ... V závěru výpravy jsme se slunili na velkém stohu slámy - sluníčko hřálo o sto šest a tak se nám ani nechtělo domů. :)

Akce se uskutečnila v rámci kampaně Krnov - město mezi dvěma řekami.

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 27. březen 2011 v 14:07 

No počasí vyšlo.skaut Zpráva z terénu. Zatím se našly tři studánky - jedna je vyčištěna. :D Tým si akci skvěle užívá. B)

Odpovědět