Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Jižní Morava

Jižní Morava

čtvrtek 19:30 27. říjen 2011
19:00 30.10.2011
Třídenní výprava na Jižní Moravu - Mikulov, Pálava Lednicko-valtický areál.
Do světa jsme vyrazili v pátek časně ráno. Po příjezdu do Břeclavi jsme se v rychlosti ubytovali a ihned se vydali přeplněným motorákem na návštěvu MIKULOVA. Íčko na náměstí jsme vzali útokem :P. Po nákupu četných suvenýrů jsme se přesunuli do zámku, kde jsme v podzemí obdivovali archeologické nálezy z dob Římanů a Germánů. Prohlédli jsme si botanickou zahrádku a vyrazili zdolat Kozí hrádek. Na kopci nás fascinovala úzká soutěska a zejména skalní tobogán ;D. Naším dalším cílem byla jeskyně Turold s průzračným hlubokým jezírkem a partičkou netopýrů B). Prohlídku Mikulova jsme završili zdoláním Svatého kopečku. Vrchol, který dobyl nejrychleji Mirek, poskytoval impozantní výhled na celé město. Z Mikulova jsme se přesunuli do VALTIC. Na průčelí kostela nás zaujal latinský nápis "CARNOVIA". Přes zámecké nádvoří jsme se dostali do parku, kde jsme zahráli schovku. Sladkou tečkou byla návštěva cukrárny na náměstí.

A je tady sobota. Budíček, rozcvička, snídaně, vlajka čistoty a pak už hurá do terénu. Autobus nás dovezl do Dolních Věstonic, vsi proslavené nálezem Věstonické Venuše. My jsme se vydali na hřeben Pálavy - na DÍVČÍ HRADY :O. Zřícenina hradu poskytovala krásné výhledy na novomlýnské nádrže, na vinohrady a vinařské vesnice. Po průzkumu hradu a krátkém odpočinku jsme pokračovali do Pavlova, kde jsme nasedli na autobus, který nás dovezl do LEDNICE. Prošli jsme kolem nádherného zámku, vyfotili se s výrem a pak se pomalu sunuli podzimně oděným zámeckým parkem až k Minaretu. Zdolání 302 schodů na vrchol rozhledny se vyplatilo :)), Lednicko-valtický areál jsme měli jako na dlani... Od Minaretu jsme se přesunuli k Janovu hradu. Následovala cesta lužním lesem až do Břeclavi, kde nás překvapil osvětlený hradozámek, moderní kostel svatého Václava a synagoga. Do klubovny jsme přicházeli už za tmy...

Také v neděli jsme toho mnoho prožili. Pěšky jsme se vydali přes oboru na lovecký zámeček POHANSKO. U zámku jsme prozkoumali velkomoravskou polozemnici a zahráli hoňku v kultovním kruhu. V zámku jsme si prohlédli zajímavou archeologickou expozici přibližující význam zdejšího velkomoravského sídliště. V krámku jsme si hromadně zakoupili lákavé papírové modely o 500 dílcích ;]... Dál jsme putovali kolem pěchotního srubu z 2. světové války, přes 2 železniční tratě a kolem "továrničky" až do Poštorné, kde jsme si (shodou náhod) mohli prohlédnout interiér unikátního novogotického kostela, který uvnitř ukrývá varhany z Krnova i krnovský znak.

Čas se naplnil... pomalu, ale jistě jsme se vydali ke klubovně a poté na nádraží ... byl čas se rozloučit s krajem vápencových skal, vinohradů a nevšedních historických památek :)). Měj se, Jižní Moravo, určitě se ještě někdy uvidíme :D B)

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 31. říjen 2011 v 5:40 

Pohodová akcička. Z těch objektů těžko vybírat, který se líbil nejvíc. Klubka nabídla příjemné zázemí s kuchyňkou. Oceňuji i jiné věci- že děti mysleli na maminky a tatínky a místo sladkostí obstarávali jim dárky i (když ne všechny možná bez úhony dorazily domů - číše na víno?). Snad již nováčci pochopili, že je třeba se držet více po hromadě a občas i přidat, snad aby vybylo více času na hru , nebo na program (prohlídka sokolnictví a géparda - který jsme nestihli). Ale celkově jsme si to hodně užili. Zejména mě tentokrát moc příjemně překvapil Pirát Dwayne :).Těším se na fotky.

Odpovědět