Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Zlatohorský treking

Zlatohorský treking

sobota 7:00 1. říjen 2011
19:00 1.10.2011
34. ročník tradičního turistického pochodu v okolí Zlatých Hor.
Letos se vyrazilo pouze na trasu 25 km.

Ráno do 7 hodiny jsme se sešli na nádraží a vyrazili spolu s dalšími turisty do Zlatých Hor. Vystupujeme z vlaku a chytá se nás tlupa turistů. Registrujeme se v infocentru na trasu 25km a vyrážíme na Zlatorudné mlýny 3km. Chvíli po asfaltce a vplouváme do lesa. Dáváme si sami první razítko a cestujeme dále. Někteří schází z cesty, brodí se přes řeku, zdolávají kopec a pomalu se dostáváme k druhému stanovišti v restauraci 5,5km. Napijeme se čajíčku a vyrážíme do kopce. Dává nám to zabrat, ale pereme se s tím, někdy si zkrátíme cestu a dostáváme se na druhé stanoviště 9km, kde se napijeme a občerstvíme jablkem. Stoupáme na Příčný hřeben, po chvilkách čekání na skupinu vyrážíme po hřebeni 11,5km. Tempo je vražedné, nohy chodí už samy. Scházíme z kopce a jsme u silnice, ale pauzu u kontroly a opékání špekáčků nemůžeme vynechat ve Vorwitzu 15km :)
Putujeme dále, okolo pastviny přes louku do lesů. Fájné utíká, to je přece normální. Sojku stíhá únava, ale Arči ji oživuje. Míjíme kopec Větrná 18km a scházíme na Petrovy boudy 20km, vyfotíme se, napijeme, sušenku zhltneme a vyrážíme na poslední etapu na Bišovku. V půli kopce ležíme, turisti nás předbíhají… I dorážíme konečně do cíle na 5.kontrolu na Bišovku 22km v čase 7 hodin a 5 minut B) Podíváme se na vyhlídce po širém okolí, chvíli spočineme a jdeme na autobus do Petrovic, bez Sojky a bez Fájného... Vyčkáváme půl hodiny v Petrovicích 25km, odkud putujeme do svých domovů :)

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra30. září 2011 v 18:37 

Na 15 kilometrovou trasu je málo přihlášených dětí, 15 kilometrovou trasu rušíme v Zlatých Horách rušíme.

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa30. září 2011 v 22:25

je nás pouze o jednoho více na 25 km ... :O

Michael Cestr - Mišák
Mišák30. září 2011 v 23:24

delší pochody se dají jít ve starších pohodlně i ve dvou... u mladších je to něco jiného, potřebují především program...

Odpovědět