Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Buď Připraven!

Buď Připraven!

sobota 8:30 26. květen 2012
10:30 27.5.2012
Akce, která měla být přípravou na Lobinův závod, byla pouhou akcí na Ježník.
Vyrazili jsme o 8:40 z klubovny, kde jsme nechali věci na spaní. Šlo se na Ježník, kde jsme dorazili po 2 hodinách cesty.
Byla připravena pro nás orientační stopovačka pomocí azimutů, kde závodili dvojice. Po závodě scházíme dolů k Sanatoriu a dělíme se na 2 skupiny: Veverky a Jestřábi + Jeňa... Máme za úkol projít podle azimutů významné místa na mapě: Jelení studánka, Bednářský vrch a Tříslový vrch. Každá skupina se vydává jiným pořadím navštívit oné místa. Zde se naše cesty na výpravě dělí.

Jestřábi + Jeňa
Jako první stoupají na Tříslový vrch, kde se fotí. Pokračují na Tříslový vrch cestou necestou, někteří nevydrží přítomnost jiných živočichů, jiní nemají už energie. Ale dobře jsme se prodrali a všechny místa navštívili pod 2 hodiny. Na místě setkání čekáme marně, veverky míří na Radim a přes Brantice se vrací do klubovny, kde přespávají. My jdeme už na místo přespání, kde připravujeme ohniště pro opečení buřtů. O páté hodině přijíždí i věci na přespání a my stavíme stany. Hoši jsou trochu rozverní a tak si Jeňa a Mates vaří večeři, čaj, hrají na kytaru... Někteří se podívají i na rozhlednu. Při přespání přituhuje a jeden se vrací do civilizace, zbytek přespíme mrazivou noc a ráno v 7 už to na tábořišti žije. Uvaříme si vločky na snídani a čaj. Vracíme se s minimální zátěži do klubovny, kde si ji vyzvedneme. Pozdravíme holky a výprava pro nás končí ;]

Veverky
Putují na Jelení studánku houštinami, kde se ztrácí a putují přes Radim do klubovny, kde přespávají. Ráno se vyhýbají stříkající vodě na stadionu po trávě.

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra31. květen 2012 v 8:05 

Dotaz, nevrátly se mi všechny buzoly. Má je někdo doma, nebo je už uklidil na místo?

Zobrazit předchozí komentáře (2)
Tereza Pánková - Sojka
Sojka1. červen 2012 v 6:56

Jak vím tak naše družina měla 4 buzoly.A teďka by měli být v klubovně. :)

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra3. červen 2012 v 7:26

Už je jich teď 8 buzol

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra30. květen 2012 v 5:40 

Príma, skaut orientace podle mapy a buzoly nebyla složitá, a jestřábi pod vedením Matese ji hravě zvládli. skaut V našem případě jsem jim věřila, že nejvyšší body vrcholů navštíví, ale toto je také způsob, jak zdokumentovat předepsanou trasu pochodu. Veverkám, budeme muset ještě pomoct, ale je to také o přípravě a družinových výpravách. A ty u Veverek bohužel neproběhly, kdežto u jestřábů ano. skaut

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa31. květen 2012 v 16:40

orientace oukej ... z rozhledny vypadaly kopečky dosti blízko B) procházka lesem dobrá, až na ten panický strach z hmyzu *lebka*

Odpovědět
Michael Cestr - Mišák
Mišák30. květen 2012 v 1:01 

Jestřábí fotky se mi moc líbí... i když Jezevec tam vypadá spíš jak Svišť :D ... Pro zajímavost, ta tyčka, u které stojíte, je trigonometrický neboli triangulační bod (zkráceně "triangl") Těchto geodetických bodů je po Česku rozeseto asi 29 000 a slouží k přesnému mapování. Takto vypadá evidence bodu, kde se dočtete přesnou nadmořskou výšku a souřadnice ;-)

Zobrazit předchozí komentáře (1)
Sojka_taťka31. květen 2012 v 18:51

Tyčka je jen orientační, ve vzdálenosti asi jednoho metru je v zemi kámen s křížkem a to je přesné místo určené v souřadnicích . :)

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra31. květen 2012 v 19:20

Děkujeme

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 27. květen 2012 v 22:02 

Zpráva pro Veverky - výsledky orientačního závodu, poznávaček
1. místo Zuzka 28 bodů
2. místo Sojka 20 bodů
3. místo Stopař 11 bodů
4.místo Beruška 8 bodů
5. místo Lasička 3 body

rádce může udělit ještě až + 20 bodů za další aktivity (hry) i trestné body za nevhodné chování, v čase kdy družiny neměly společný program.

materiály je možné v případě zájmu použít do kronik i do deníku, napište, kdo máte zájem. :D

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra27. květen 2012 v 18:58 

Musím pochválit rádce (Jeňu, Matese, Sojku) za zajištění akce BP. Bylo to náročné, ale vše skvěle zvládli. skaut Teď čekám pouze bodové hodnocení z akce , aby na oddílové schůzce mohly být předáno bodovací kartičky.

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 27. květen 2012 v 5:52 

Zpráva pro rodiče. skaut
Orientace s mapou i buzolou, praktické věci kluci zvládají dobře. :)
Je za tím určitě velká trpělivost rádce Matyáše i Jeni.
:| Holkám se nepodařil orienťák s mapou a buzolou a přesto, že měly instrukci vrátit se, zvolily pro návrat domů, jiný směr.

Generálka na Lobiňák prokázala, :
:(že ani jedna hlídka nemůže startovat. :(
Problémem je chování. Kluci u studánky provedli něco, za co by byli na Lobiňáku zcela určitě diskavalifikováni.
Některé holky zase Sojce dělaly naschvály. Důsledek- velké ztrátové časy pro obě skupiny, několikerá cesta autem. Na celostátním skautském závodě by byly děti neustále monitorováni a skautské chování, spolupráce družiny, respektování rádce byly z jedním z nejdůležitějších hodnocených kriterií. Naše děvčata by zřejmě měly velké problémy i kdyby byla skvělá orientace a na čas by zvládly vše jako první. Máme zatím velké rezervy a budeme muset posilovat družinové výpravy a na VIP akce posílat jen ty, kteří na družinové výpravy chodí a trénují, a kteří skautské chování zvládají.

Není to selhání jednotlivce, ale odraz doby. Věřím, že vzájemnou spolupráci s rodiči se podaří tyto negativní jevy překonat.

Odpovědět
17 příspěvkůVýběr Stránky