Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Cyklovýprava Włodzienin - Baborów

Cyklovýprava Włodzienin - Baborów

neděle 8:00 24. červen 2012
16:30 24.6.2012
Vyrazili jsme po osmé hodině. Projeli jsme Ciermecice a hbitě vyšlápli vydatný kopec do Chróstna. Pak už následoval plynulý sjezd do Zubrzyc. Za pár okamžiků už jsme potkali Aniu, která se k nám připojila na silnici z Głubczyc. Přijíždíme do Włodzieninu a štrádujeme si to přímo ke kostelní zřícenině św. Mikołaja nad vsí. Protože není otevřeno, vydáváme se podle internetových instrukcí "Klucz od bramy wejściowej znajdziemy w najbliższym domu" - místní obyvatelé si nás chvíli přehazují od domu k domu, až se dostáváme ke starostce, která nám ochotně klíč zapůjčuje. Zdoláváme nově postavené dřevěné schodiště a z výšky prozkoumáváme Płaskowyż Głubczycki, v dálce se rýsují Jeseníky s Pradědem.

Protože se na dnešní výjezd vydali jen starší, tak se operativně rozhodujeme o prodloužení plánované trasy. Pokračujeme dále do Nowe Cerekwe, kde se koná pouť v kostele svatého Petra a Pavla. Duchovní atmosféře poněkud kontrastují místní stánkaři, kteří nenabízí turecký med, nýbrž plastové bagry a traktůrky... Kolem další kostelní zříceniny pokračujeme do Suche Psiny. Psina je, když dáváme přednost neviditelné důchodkyni na přechodě. Ale to už nás vítá Baborów. A kde jsou Vodňany? V Baborově nás vítá Ania Zero (prý se jí tak nemá říkat), která nás vydatně zásobuje třešněmi. Vydáváme se na malou procházku městem a vypadá to, že Ania s Aniou se neviděly nejméně sto let. Obdivujeme i velký dřevěný kostel na okraji města. To už je ale čas vyrazit dále, hlad nás přemahá. Proplouváme malebnými vesničkami po asfaltových i polních cestách, sbíráme také třešně, těch není nikdy dost... Konečně dorážíme na hlavní silnici do Krnova, kde se pomalu a proti větru soukáme do Krnova. Do našeho bydla přijíždíme o půl páté s 65 km v nohách. :)

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Mirek  - Turbo Slimák
Turbo Slimák23. říjen 2012 v 15:33 

kedy bude další?? :S

Odpovědět
Anioo28. červen 2012 v 19:52 

Akce totalnie dobra :D Taky spalena jak Arci ;D

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek29. červen 2012 v 15:57

Coool :D

Anioo 30. červen 2012 v 0:51

Kdy jsi psal "pali" to taky bylo coool :D ;D :P

Odpovědět
Michael Cestr - Mišák
Mišák25. červen 2012 v 0:24 

Pěkná výprava ;-) ;] Jen je mi trochu líto, že nejeli i mladší členové. Akce by získala jinou dimenzi. Samozřejmě - byla to "last minute" akce - zkouška rychlosti a pohotovosti, ale na druhou stranu o ní vědělo určitě přes 10 členů... Plánovaná trasa (35 km) byla šita na míru právě mladším. Kostelík pěkný, není to jediná kostelní zřícenina v polském pohraničí, ale určitě jediná, která se dá oficálně zdolat... V Baborowě je trochu škoda, že jsme se nepotkali s vícero harcerstvem ;-). Ale co není, může být příště ;-) ... Další cyklovýpravy budou následovat...

Odpovědět
Jan Sudek - Jeňa
Jeňa24. červen 2012 v 19:14 

Trochu více se projelo, ale počasí parádní, tak co více si přát ;-)

Zobrazit předchozí komentáře (2)
Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek25. červen 2012 v 0:49

Stejně bych tě o něj nepožádal :D

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra25. červen 2012 v 6:05

Vždyť si se nenatřel ani ty sám, máš štěstí, že jsi opálený dohněda. A měli jste jednu výpravu pro starší a za odměnu, bez povinnosti nic chystat, nic hlídat a s možností prodloužení trasy, bez nutnosti všechny rodiče obvolávat.

Doufám, že budete v akcích prokračovat a zařadíte do toho i naše stromky v našem keltském stromokruhu.
Monitoring na kolech se dá udělat i teď.

Odpovědět
10 příspěvků