Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Slezská muzejní noc

Slezská muzejní noc

pátek 16:10 1. červen 2012
22:15 1.6.2012
Slezská muzejní noc. Bylo nás 24. ;D B)

Akce se velice zdařila. Na sraz přišli všichni, ba dokonce většina ještě podstatně dříve. Usadili jsme se v historickém vláčku pěkně po družinách. Jen už v tomto počtu už jsme poněkud hlučnější. Cesta byla trochu delší. Vláček kouřil, čadil a sunul si to pomalu do Opavy. Cestu jsme využili na plnění Mirkovy těžké zkoušky.
A už jsme v Opavě, poslední instrukce pár krátkých her a už se blížíme k prvnímu muzeu. Navštívíme muzeum Petra Bezruče, krátce seznamuji děti s básníky a jejich dílem. Jsem překvapena i menší skauti si muzeum prohlíží se zájmem a dokonce i vydrží půlhodinovou recitaci Opavských gymnazistů Máchova Máje. Naši skauti jsou neskutečně hodní. Pokračujeme do hlavního - nejstaršího muzea v ČR. V hale obložené mramorem děti rozkládají svá stanoviště, sedí, leží a rozdělují, či řeší úkoly. Kolem proudí davy lidí a zvědavě nakukují. Některé děti by se také rády zapojily. Pak se lítá po muzeu a zjišťují informace do zadaných úkolů. Řekla bych, že v plnění byla nejšikovnější Beruška. Na závěr návštěvy muzea navštěvujeme dětskou sekci. Hrají si děti menší i větší. Jako jediní jsme prý postavili puzzle mandelinky a byli pochváleni pracovnicí muzea.
Další přesun na průlezky - skautici a skautíčata lítají jako zběsilí. Na závěr pro zájemce Bachův koncert v kostele svatého Vojtěcha a jede se domů.
Výtka? Nic se nám nepodařilo koupit, neprodávali, žádné suvenýry ani laskominy.
Charlie Vydra

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 1. červen 2012 v 6:19 

Slušná účast -chybět zřejmě bude
Jestřábi - Mates (mimo Krnov) Ben?
Svišti - Fájné
Veverky - Lasička, Zuzka, Zapoměnka
Lišky - Jakub Drulák a Adámek - program s MŠ,

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 2. červen 2012 v 7:10

Účast 24 skautů (Navíc Zapoměnka a Anio).

Odpovědět