Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Jesenická 60

Jesenická 60

sobota 6:00 1. červen 2013
21:00 1.6.2013
První červnový víkend byl ve znamení výpravy na 40. ročník turistického pochodu Jesenická 60. I přesto, že jsme na nejdelší trasu nakonec nevyrazili, tak jsme si užili den naplno a poznali opět další kus jesenické přírody :) Trojice členů ve složení Sojka, Fájné a Jeňa se vypravili na oficiální trasu 25 km mířící na Zlatý Chlum a Rejvíz. Mladší členové, doprovázeni Matyášem a Mišákem, putovali po vlastní ose a nakonec urazili 20 km. :P

Krajem Vincence Priessnitze ... aneb putování za léčivými prameny a na skalní vyhlídky
Z jesenického nádraží jsme vyrazili Muzikantskou cestou, která nás dovedla až do Priessnitzových léčebných lázní. Odtud jsme pokračovali po zelené značce stále výš a po cestě ochutnávali léčivé prameny. V 11 hodin jsme dosáhli výšky 917 metrů - a to už jsme stáli na Medvědím kameni, který nám poskytl krásné výhledy na celý hřeben Rychlebských hor od Smrku až po Borůvkovou horu a také na masiv Hrubého Jeseníku s vrcholem Keprníku. Naše cesta vedla dál úzkou horskou stezkou, kterou jsme vystoupali na nejvyšší bod našeho pochodu - 971 m n. m. Zanedlouho jsme dorazili, dnes již podruhé, k Jitřnímu prameni. Odtud jsme se vydali po modrých kapkách po dalších pramenech. Obdivovali jsme také les pravěkých přesliček ;D Kolem druhé hodiny už jsme byli v České Vsi. A protože jsme měli spoustu času (vlaky tu jezdí co 4 hodiny) i energie, vydali jsme se opět na kopec. Vystoupali jsme na vyhlídkovou skálu Čertovy kameny, kde jsme se nečekaně potkali s pětadvacetníky. Mezi skalisky jsme objevili nehlídaný rozdělaný oheň a tak jsme si opekli chleba a oheň následně uhasili. Dál jsme putovali cestou necestou, opět do České Vsi. Čekání na vlak jsme strávili řadou pohybových her... Naše trasa měřila 20 km.

Připravujeme podrobnosti

Galerie z akce na Google+

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra2. červen 2013 v 6:55 

Gratuluji všem účastníkům pochodu. skaut
Šly se ve skutečnosti 3 trasy
- klasická 25 km - vedl Jeňa
- prodloužená 15 km - ve skutečnosti 20 km - pro přebytek energie a času prodlouženo o Čertovy kameny
-individuální Mývalova

Víte že ? skaut
Dva členové mají již splněn výroční odznak 125 km? S celkovým počtem 169 a 168 km se umístil..... ? Počkejte si na oddílovku.
A další 3 skauti z oddílu se k plnění blíží

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa2. červen 2013 v 16:54

velký šok vidět Mývala ráno před vlakem a později u registrace v Jeseníku :D chtělo by to nějakou veřejnou listinu 125km ... jelikož mé kilometrické výsledky minule vůbec neseděly ... *lebka*

Michael Cestr - Mišák
Mišák 2. červen 2013 v 17:02

Které výsledky, z kterých akcí, ti neseděly? Všem měříme stejným metrem :O Kilometry měřím osobně na Mapách.cz, některé akce i přes GPS. =O
Kilometry z Hvozdnice máme zatím orientačně, můžeš upřesnit.
(Do 125 km se nepočítají přesuny v rámci měst - např. z klubovny na nádraží, pohyb v ZOO, prohlídka Drážďan atd.), počítáme čistě turistické trasy.

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa 2. červen 2013 v 17:17

metr metrový ... kilometry jsem bral z akcí na webu ... vlastně Ježečkův zimní palouček jsem si počítal sám, trochu se šlo i zkratkou zpět do Krnova *lebka* Hvozdnice 10,1 km ;)

Michael Cestr - Mišák
Mišák3. červen 2013 v 10:08

10,1 km na Hvozdnici ? ... nebo na Hvozdnici a v Opavě ? zZz
Tak ještě jednou: Přesuny v rámci měst se nepočítají, ani v Děčíně, ani v Drážďanech, ani v Opavě ;)

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa3. červen 2013 v 10:27

5 km Hvozdnice, 5 km Opava ... jak se nepočítají přesuny ? jak by se tam jinak došlo, byl to cíl, byla to cesta z Východu na Západ !

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 3. červen 2013 v 15:37

Nikdy a nikde jsme nepočítali přesuny ve městech, ani když byl start ČD a cíl autobusák třeba od sebe vzdáleny 5 km. Je to odznak za turistiku a v terénu. Kdybychom navštívili obchoďák, dali tam na hodinku hru a zapli GPS, tak nám to také nějaký ten kilometr započítá. Nejde přece za každou cenu napočítat kilometry, ošulit turisty, od kterých jsme odznaky pořídili, ale na základě podmínek pro udělení tohoto odznaku, odměnit ty, kteří skutečně v terénu ty kilometry (v přírodě, v terénu,)překonali. To bychom třeba mohli běhat i po Praze a ta má také mnoho kilometrů na délku. Někteří už nemají mnoho ke splnění, jiní více. Myslím, že tábor to u některých jistí.

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa3. červen 2013 v 16:48

Takže přesun 2,5km do parku, 3 hodiny tam pobýt, 2,5km jít na jiné nádraží ... Každou cestu můžu nazvat přesunem *lebka*

Odpovědět