Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Jesenická 60

Jesenická 60

sobota 6:00 1. červen 2013
21:00 1.6.2013
První červnový víkend byl ve znamení výpravy na 40. ročník turistického pochodu Jesenická 60. I přesto, že jsme na nejdelší trasu nakonec nevyrazili, tak jsme si užili den naplno a poznali opět další kus jesenické přírody :) Trojice členů ve složení Sojka, Fájné a Jeňa se vypravili na oficiální trasu 25 km mířící na Zlatý Chlum a Rejvíz. Mladší členové, doprovázeni Matyášem a Mišákem, putovali po vlastní ose a nakonec urazili 20 km. :P

Krajem Vincence Priessnitze ... aneb putování za léčivými prameny a na skalní vyhlídky
Z jesenického nádraží jsme vyrazili Muzikantskou cestou, která nás dovedla až do Priessnitzových léčebných lázní. Odtud jsme pokračovali po zelené značce stále výš a po cestě ochutnávali léčivé prameny. V 11 hodin jsme dosáhli výšky 917 metrů - a to už jsme stáli na Medvědím kameni, který nám poskytl krásné výhledy na celý hřeben Rychlebských hor od Smrku až po Borůvkovou horu a také na masiv Hrubého Jeseníku s vrcholem Keprníku. Naše cesta vedla dál úzkou horskou stezkou, kterou jsme vystoupali na nejvyšší bod našeho pochodu - 971 m n. m. Zanedlouho jsme dorazili, dnes již podruhé, k Jitřnímu prameni. Odtud jsme se vydali po modrých kapkách po dalších pramenech. Obdivovali jsme také les pravěkých přesliček ;D Kolem druhé hodiny už jsme byli v České Vsi. A protože jsme měli spoustu času (vlaky tu jezdí co 4 hodiny) i energie, vydali jsme se opět na kopec. Vystoupali jsme na vyhlídkovou skálu Čertovy kameny, kde jsme se nečekaně potkali s pětadvacetníky. Mezi skalisky jsme objevili nehlídaný rozdělaný oheň a tak jsme si opekli chleba a oheň následně uhasili. Dál jsme putovali cestou necestou, opět do České Vsi. Čekání na vlak jsme strávili řadou pohybových her... Naše trasa měřila 20 km.

Připravujeme podrobnosti

Galerie z akce na Google+

  Kniha akce

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa2. červen 2013 v 16:54 

Opravdu nejlepší akce ! nebyla to klasická 25 km, ale trochu delší, o to lepší skaut Za půlkou cesty se začaly hrát hry z Partičky, k neuvěření, že tyto hádací hry vydržely až do cesty domů i ve vlaku ;D i proto dík Sojce a Fájnému B)

Michael Cestr - Mišák
Mišák 2. červen 2013 v 17:10

Také jsme si užili na patnáctce, která měřila 20 km :)) Ochutnávka několika léčivých pramenů s mírně radioaktivní vodou ;D, krásná vyhlídka Medvědí kámen - výhled na hlavní hřeben Rychlebských hor od Smrku až po Borůvkovou horu, ale i na Šerák a Keprník. Pěkné posezení u pramenů, obdivovali jsme i skutečný les přesliček :D A protože jsme plánovanou trasu zvládli rychle (a přesto pohodově), tak jsme přidali výstup na Čertovy kameny se zajištěnou vyhlídkou. Poté již procházeli přes skály a skalky, cestou necestou do České Vsi skaut A těch pár kapek, co spadlo, nám ani nevadilo :D, ostatně myslím, že můžeme za počasí v Jeseníkách ještě děkovat ;-)

Odpovědět