Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Krnovský rekreační okruh

Krnovský rekreační okruh

sobota 9:00 7. září 2013
19:00 7.9.2013
Celodenní výprava okolo Krnova. Cílem bylo projít Krnovský rekreační okruh, který spojuje významná místa v okolí města a měří 24 km. Vyrazili jsme v 9:00 od informačního centra a putovali směrem ke Cvilínu. U rozhledny jsme zahráli dračí souboj, plácanou honičku a buldoooka :D ... Po vydovádění jsme zdolali 144 schodů a pohlédli na naše město ptačím pohledem. Cesta nás vedla kolem penzionu Šelenburk, přes Větrnou hůrku, Dolní pastviště a Chařovský park až ke kostelu svatého Benedikta v Kostelci. Poprvé jsme si mohli prohlédnout nejstarší památku našeho kraje s unikátními románskými a gotickými malbami. Audiovizuální prohlídka nás zaujala a navíc jsme získali kartičku do soutěže o ceny :)... Po 9 kilometrech se s námi rozloučil Robin Hood a již unavená Lasička se Stopařem. Avšak přidal se k nám Štrůdl a Křeček :).

A tak jsme zahájili ježnickou část výpravy. Zanedlouho se les změnil v nepoznání. Obrovská paseka po již vytěžených stromech a v dáli zbytky zkroucených stromů. Tady řádilo v červnu tornádo! U odpočívadla jsme si zahráli Na Tarzana. Prvním tarzanem se stal Borůvka. Tomu se během 2 minut podařilo vyšplhat vysoko na strom (čímž nás přelstil, neboť hasičskou plošinu jsme si s sebou nevzali). Avšak nakonec byl Borůvka polapen a do terénu vyrazil Sherlock. Ten zpočátku úspěšně unikal, avšak přesto byl zpacifikován a citlivě odtažen na základnu :D Třetím tarzanem se stal Matyáš Korvín, což už pro nás bylo příliš velké sousto. Téměř nepozorovaně se dokázal vrátit zpět na základnu a hru vyhrál.

Naším dalším cílem byla Ježnická rozhledna - ta svými výhledy nikdy nezklame ;-). Po pokochání výhledy jsme sestupovali kolem Ježečkova paloučku až na parkoviště. Ze staré lipové aleje byla "větříkem" pokosena třetina, všude kolem spoušť... Torzo aleje nám posloužilo alespoň k (fotografickým) hrátkám ;-) ...

Rekreační okruh nás dál vedl přes Chomýž a kolem řeky Opavice až téměř k soutoku. Odtud pak na Hlavní náměstí, opět k informačnímu centru.

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra18. srpen 2013 v 22:05 

Pro některé by okruh mohl znamenat splnění podmínek odznaku. někdo bude ještě potřebovat ZH treking.

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa18. srpen 2013 v 23:45

jarních 125km stále trvá :D

Michael Cestr - Mišák
Mišák 19. srpen 2013 v 0:05

kdo chtěl, splnil už na jaře ;D ... někteří asi splní na jaře (2014) :D

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 19. srpen 2013 v 5:52

Jo trvá- jen některří mají svých 100 km, a pokud odznak chtějí, musí přidat. Turisti odznak také plní nejen na jaře, ale i v létě a na podzim a navíc navýšili 100 km na 125 km (ke svému výročí existence). Navíc my máme i jiný než turistický program skaut , takže tyto podmínky jsou oficiálně domluveny. :) Ale v roce 2014 už se plnit nebude.

Odpovědět