Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Přednáška: Africká odysea

Přednáška: Africká odysea

čtvrtek 18:00 11. duben 2013
20:00 11.4.2013
Africká Odysea - putování za černými čápy do Afriky, přednáška spolupořádaná našim oddílem ;-)
O svých zážitcích a zkušenostech z čapích cest do Afriky vyprávěl RNDr. František Pojer, ornitolog a poradce ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Dozvěděli jsme se řadu informací o životě černých čápů, především o jejich každoroční migraci do Afriky. Fotografie nám přiblížily také život afrických obyvatel. V druhé části besedy jsme se stručně podívali za českými dravci od motáka po včelojeda, který nemá rád včely :D ;-)

Po přednášce jsme pokračovali v povídání v komorním složení. Dozvěděli jsme se řadu informací z mnoha oblastí ochrany přírody, dostalo se na témata větrných elektráren i kůrovce... Seznámili jsme se také s ornitologem z Jeseníků ;-)

Pro ty z vás, které ptačí svět zaujal, připravujeme na letošní rok ornitologické aktivity - v terénu ;-)

Informace o projektu Africká odysea

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Michael Cestr - Mišák
Mišák 17. březen 2013 v 23:02 

Komu se líbila přednáška Jana Plesníka v červnu 2011, tak je to akce přímo pro něj skaut Přijede přední český ornitolog a povídat si budeme nejen o černém čápovi, ale také o životě dravců skaut :) A všichni naši dravci už by měli zbystřit :D

Odpovědět
1 příspěvků