Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Štědrý den v přírodě

Štědrý den v přírodě

čtvrtek 10:00 24. prosinec 2015
13:00 24.12.2015
Štědrý den pro naše Kátrojčata a zvířátka

Dali krmeníčko pro zvířátka.
Kutali jsme hlínu - dá se z ní vyrobit hodně zajímavých výrobků.
Našli poklad.
Sbírali jsme houhy - Penízovku sametonohou.

V lidovém léčitelství se penízovka sametonohá (Flammulina velutipes) používá jako přírodní antibiotikum k léčení zánětů, bělotoku, různých dermatóz, alergie, astmatu, Crohnovy choroby, jako prostředek proti nespavosti a k podpoře imunitního systému, ale také k posílení činnosti slinivky břišní.
V tradiční čínské medicíně je tato houba aplikována při chorobách jater a při žaludečních vředech, což je v souladu se zjištěním, že tato houba působí proti bakterii Helicobacter pylori – údajně časté příčině vzniku žaludečních vředů.
Obsahuje celou řadu látek s léčivými účinky. Již před padesáti lety bylo z této houby izolováno cytostatické antibiotikum nazvané flammulin, účinné proti sarkomu 180 a Ehrlichovu karcinomu. Působí i proti jiným druhům rakovin.

Děkuji Jitce a Honzovi, že na štědrý den uskutečnili tuto vycházku.

  Kniha akce

Arnošt Gűnther - Sušenka
Sušenka2. prosinec 2015 v 9:33 

Všem na vědomí!- akce je dobrovolná-s cílem pohlídat děti když rodičové nestíhají :) a projít se přírodou s kamarády v kouzelný den

Odpovědět