Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Jestřábí Praha

Jestřábí Praha

pátek 13:00 8. leden 2016
21:00 10.1.2016
KEŠKY + PRAHA PLNÁ STRAŠIDEL + ČESKÝ KRAS = JESTŘÁBÍ PRAHA:
Do naší metropole jsme se vydali v pátek po poledni. Cestu v Leo Expressu jsme si zpestřili luštěním šifer a řadou her. Večer jsme dorazili do klubovny skautského přístavu Jana Nerudy. Vydali jsme se na malou procházku nočním Žižkovem: na vrch Parukářka s hezkým výhledem na město, navštívili jsme také Žižkovskou reálku, kde roku 1911 A. B. Svojsík založil první českou skautskou družinu. Ráno jsme vyrazili na KEŠKOVACÍ procházku Prahou. Kolem neznámé Betlémské kaple na Žižkově, přes vrch Vítkov až Na Poříčí, kde jsme odlovili kešku na nádvoří paláce. Poté už jsme se zahlobali do uliček Starého Města. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a měli jsme za úkol najít nejrůznější zákoutí, průchody a portály podle fotografií. Díky této pozorovací hře jsme objevili spoustu neznámých zákoutí, uliček, dvorků a kostelíků - zcela mimo zájem turistů! Poté jsme se vydali směrem na Pražský hrad, prohlédli si Svatovítskou katedrálu a pokračovali na Petřín. Cesty se proměnily v jedno velké kluziště - technické služby měly asi dovolenou. Pomalu jsme sestoupili k Tyršovu domu, kde byl sraz na šifrovací závod PRAHOU PLNOU STRAŠIDEL. Za Jestřáby startovaly dvě hlídky: první: Jezevec a Ben, a druhá: Gogo, Matouš a Robin, celkově však závodilo přes 400 hlídek (tedy kolem 1300 soutěžících). Úkolem bylo vyluštit šifry, nalézt strašidla a předat jim zaklínadla... Po skončení závodu bylo ještě vyhlášeno nejděsivější strašidlo v soutěži MISS HUHULA.

Vstávali jsme brzy ráno - dnes nás čekala dobrodružná výprava do ČESKÉHO KRASU. Pohodlným CityElefantem jsme se přepravili na stanici Karlštejn, vystoupali jsme až k hradu a pokračovali dál. Abychom se přiblížili našemu cíli (byť naše cesta byla cílem!), dali jsme si Skautský krok. Prošli vesnici Mořina a za chvíli jsme byli na okraji obřího lomu VELKÁ AMERIKA. Byl mlhavý den a tak se rozlehlost lomu (750 x 150 x 80 metrů) dala jen tušit - o to však byl lom tajuplnější. Dál jsme postupovali po žluté značce - kolem dalšího obřího lomu MEXIKO, kde museli v 50. letech pracovat političtí vězni, což připomínala pamětní cedule. Za nedlouho jsme dorazili k dalšímu lomu - k MALÉ AMERICE. Z mlhy byly slyšet výkřiky starého HAGENA, ale nenechali jsme se zastrašit - dokonce jsme navštívili "jeho" rozbořený domek. Dál jsme pokračovali po neznačených pěšinách - k lomům Modlitebna, Liščí lom a Soví ráj. Hledali jsme také jednu jeskyni, ale ta jakoby se do země propadla. Čas však postupoval a tak jsme pokračovali do údolí Bubovického potoka (sestup byl poněkud strmější), kde jsme si opekli špekáčky. Poslední etapa trasy vedla do Srbska, kde jsme nasedli na vlak. V Praze jsme si jen vyzvedli zavazadla a pádili na nádraží, kde už nás čekal přímý vlak InterCity, který nás zavezl až do Opavy. Cestu jsme si krátili v dětském kině, kde se vysílala mimojiné pohádka o Gogovi! Do Krnova jsme dorazili po deváté hodině večerní nabytí spoustou zážitků!

MÝVAL NA XXVI. SKAUTSKÉM SEMINÁŘI EKUMENICKÉ LESNÍ ŠKOLY
Ve stejném termínu probíhal v Praze Seminář Ekumenické školy. Jedním z mnoha účastníků byl také Mýval. Vystoupil mimojiné skautský kněz Marek Orko Vácha, astrofyzik Jiří Grygar – Dřímal, senátor a dramatik Zdeněk Papoušek či náčelní Junáka Eva Měřínská.

Zápis sepsal Mišák

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra13. leden 2016 v 5:49 

A co výsledky našich hlídek? :) skaut :)

Robin Otýpka - Robin Hood
Robin Hood13. leden 2016 v 15:21

Já Gogo a Matouš jsme byli 45. ze 100. hlídek a Jezevec a Ben byli 30. z 49. hlídek

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 14. leden 2016 v 5:37

Je to průměrný výsledek, byli jste poprvé. A to není špatné.
Tak teď je otázka - zda opět za rok a co vypilovat? Šifry? Nebo více běhu?

Odpovědět