Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Stroj času

Stroj času

pátek 15:30 2. listopad 2018
19:00 2.11.2018
Stroj času skaut
2.11. Léta páně 2018 se nám podařila neuvěřitelná věc.
Stroj času naše členy přenesl do minulosti. A tak po dlouhé pouti praotec Čech objevil zemi mlékem a strdím oplývající, s lesy hlubokými plné zvěře. Seznámili jsme se Krokem a jeho sličnými dcerami, poznali jsme rodinné poměry u Svatého Václava a i další historické postavy z rodu přemyslovského, lucemburského i habsburského. Podat si ruku mohl i Rudolf II i s nejvýznamnějšími prezidenty naší země s Tomášem Garrigue Masarykem a Václavem Havlem.

Ano hráli jsme divadlo pro sebe, pro rodiče, naše kamarády a blízké a představili jsme i nejproslulejší osobnosti našeho státu.
Trochu něco jsme se něco dověděli z naši historie. Zjistili jsme, že naši předci to vůbec neměli jednoduché. Ale hlavně jsme si to všechno krásně na vlastní kůži prožili.
A vůbec nevadí, že si děti některé texty přizpůsobily k obrazu svému. Vždyť to co hlásají učebnice a kroniky často může být úplně jinak a možná tak, jak to předvedly děti.

Děkuji maminkám za skvělou přípravu dětí - zejména kostýmů
S výběrem kostýmů a kulis poradila : Rakša, ( velmi zdařile)
S výběrem postav : poradilo Klíště a Ómůjbože, Charlie
Rejža: Charlie

Obsazené osobnosti:
praotec Čech, Lech, Velký Sámo; Přemysl Oráč, Bivoj ; Svatý Václav; Boleslav I., Karel IV, Mistr Jan Hus, Jan Žižka, Jiřík z Poděbrad; Rudolf II , Tomáš Garrigue Masaryk , Václav Havel
Šárka ; Kazi; Teta, Libuše, Ludmila, Drahomíra, Eliška Přemyslovna; Marie Terezie
Servis tým: Jezevec, Robin Hood, Rakša, Omůjbože, děkuji servis týmu za plné nasazení - přípravu i úklid

Nevím zda jsem některého dvořana z řad rodičů neopomenula, tak se prosím přihlašte. skaut

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák9. říjen 2018 v 19:39 

Pěkná akce ! skaut

Odpovědět