Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Křivoklátsko

Křivoklátsko

sobota 3:50 11. září 2010
23:59 11.9.2010
...aneb Křížem krážem nanečisto. Spanilá jízda vlakem na Křivoklátsko - prohlídka 900 let starého hradu Křivoklát, návštěva skautského muzea v Nižboru a (vele)trhů v Berouně.

Vyrazili jsme v sobotu ještě v hluboké noci - už ve 3:57. Po 6 hodinách jízdy a dvou přestupech jsme se dostali do Berouna, kde jsme pohodlný rychlík vystřídali za motoráček šinoucí se hlubokým údolím řeky Berounky. Zanedlouho jsme vystoupili na zastávce Křivoklát. Na mohutném kopci mezi stromy se nenápadně rýsoval mohutný hrad, asi po 10 minutách chůze už jsme ho viděli v plné kráse. Křivoklát, jeden z nejvýznamnějších českých hradů, sídlo řady českých králů a knížat, letos slaví 900 let od svého založení. Historii hradu nám přiblížila vyčerpávající stominutová prohlídka. Viděli jsme mohutné desetimetrové zdi, hladomornu, jednu z největších knihoven a na závěr vystoupali na 44 metrů vysokou věž. Po prohlídce jsme se vydali na vlak a přesunuli se pár zastávek do Nižboru. Na návsi jsme se posilnili na obědě v místním hostinci a poté už se vydali na kopec, kde se nachází zámek, sídlo jediného českého Skautského muzea. Prohlídky jsme využili na poslední chvíli, protože už další víkend bude skautská expozice zrušena. Expozice přibližuje především historii skautské literatury od počátku až do dneška. K vidění je také řada skautských časopisů, historické skautské stezky, různé kroje i vybavená klubovna (včetně usměvavé skautky). Další naší zastávkou v putování Křivoklátskem byl Beroun, kde se konaly historické trhy na náměstí. Do Krnova jsme se vrátili v neděli, půl hodiny po půlnoci.

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra12. září 2010 v 18:27 

Fotky jsou parádní

Odpovědět