Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Mikuláš v Praze

Mikuláš v Praze

pátek 18:00 3. prosinec 2010
19:30 5.12.2010
Páteční večer, který jsme strávili v naší klubovně, se nesl ve znamení Citadely. Do české metropole jsme vyrazili v časných ranních hodinách. Naší první zastávkou v Praze bylo Národní muzeum. V interaktivní výstavě Staré pověsti české jsme se přenesli do doby raného středověku. Do doby, kdy Praotec Čech přišel na horu Říp, Kněžna Libuše věštila budoucnost o městě, jehož sláva se bude hvězd dotýkat, Horymír se Šemíkem skákali do Vltavy a Krok zakládal kouzelnickou školu. Mohli jsme si vyzkoušet zvednout kance (a někteří se od něho nemohli odtrhnout), obléct středověký šat či kácet modly.
Po prohlídce jsme se vydali k br. Dalimu, původně jen na uložení bagáže. Avšak Dali nás přivítal chutným pohoštěním, které nešlo odmítnout. Po hodinové návštěvě, která se nesla nejen ve znamení historie českého národa, jsme se vydali do uliček Starého Města. Na Staromáku jsme se vyfotili s ledním medvědem a dál pokračovali královskou cestou na Karlův most. Na Pražském hradě jsme vystoupali na sto metrů vysokou věž svatovítské katedrály a spatřili tak celé město z ptačí perspektivy - zasněžené střechy a stříšky i kopule chrámů... zimní pohádka! Následoval přesun na Staroměstské náměstí s Vánočními trhy a následně cesta do útulné skautské klubovny, kam jsme dorazili asi o půl osmé. Večer jsme strávili u krbu zpíváním písniček s kytarou.
V neděli jsme se vydali na Vánoční výstavu v podzemí Betlémské kaple. Výstava byla plná zajímavých exponátů nejen ze skla. Zaujalo nás "mlýnské kolo", ruční výroba skleněných figurek a také se z nás stali stavitelé Kolosea. A pak vzhůru na Petřín, kde jsme navštívili zrcadlové bludiště. Zpáteční cestu nám zpestřila hopsající lanovka, která naštěstí ve Vltavě neskončila... A to už byl pomalu čas návratu domů... Užili jsme si skvělé dva dny v nejhezčím městě světa se spoustou sněhu!! Nepříjemným okamžikem byl jen zapomenutý batůžek v tramvaji, který se však díky poctivému a obětavému nálezci rychle vrátil do správných rukou!

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák5. prosinec 2010 v 22:42 

Vydařená akce!! ;D Výstava Starých pověstí českých byla skvělá - kromě výše zmíněného mě dost překvapila vizualizace přesunu národů (kdyby se usídlili Češi v Anglii, tak kde by byli Španělé...) :)) Návštěva Daliho a mňam vdolky... asi po 10 letech jsem mohl opět vystoupat na svatovítskou věž. Vánoční výstava originální (a už mají o exponát navíc :D)... ale nejvíc mě překvapila poctivost u zdánlivě nenávratně ztraceného batohu - taková poctivost a obětavost se jen tak nevidí!! Tak díky všem za účast!! :Dskaut

Odpovědět