Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Heyerdahlovo odpoledne

Heyerdahlovo odpoledne

sobota 14:00 7. květen 2011
18:00 7.5.2011
Kon-Tiki byl vor z balsového dřeva, na kterém roku 1947 norský antropolog, zoolog, archeolog, spisovatel a cestovatel Thor Heyerdahl s pěti dalšími muži přeplul Tichý oceán od jihoamerického pobřeží až do Polynésie. Vor byl pojmenován po bohu Virakočovi, který byl v mytologii starých Inků bohem slunce. Jeho původní jméno měl být Kon-Tiki.

K výrobě vorů jsme si nařezali proutí. Postavlili hlavní stěžeň a napnuli plachty. Někteří měli plachtu pirátskou, skautskou či jinou. ;]
A šlo se na zkušební plavbu na řece Opavici. 6 vorů bylo vypuštěno po divoké řece. Čí vor byl nejrychlejší, to je v komentáři. Poté jsme se vydali po proudu společně s vypuštěnými vory.

Došli jsme až na soutok řek Opavy a Opavice, kde jsme se utábořili na vštší chvíli. Létající talíř lítal opravdu všude. Někteří se báli vody, jiní byli ve vodě jako doma. Po vyfocení společné fotce se šlo proti proudu řeky Opavy. Prozkoumali jsme neznámo kam vedoucí kanalizaci. Spočítali letecký provoz nad Krnovem (až 8 letadel). Poklidili klubovnu podle kartičkového systému. Zhodnotili akci jako pohodovou a rozešli jsme se do domovů. B)

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra8. květen 2011 v 7:43 

S těmi loďkami nám to ale krásně vyšlo. Dnes prší a prší a prší a....

Odpovědět