Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Indiánská výprava

Indiánská výprava

neděle 7:00 22. květen 2011
18:30 22.5.2011
Výprava ve znamení Indiánů. Ve vlaku jsme se rozdělili do dvou kmenů a vrhli se na indiánské obrázkové písmo - naučili jsme se takto psané zprávy nejen luštit, ale také si vyzkoušeli psaní vlastního příběhu. Za hodinu cesty nás čekala první zastávka - město Ostrava. V krajském městě jsme navštívili velmi originální a bohatou výstavu Legendární indiánské kmeny :] Dozvěděli jsme se mnoho o životě Indiánů - na vlastní oči jsme viděli indiánského šamana, bojovníky i jejich masky, jejich příbytky i četné výrobky. Mohli jsme si vyzkoušet střílení z luku a také obří indiánskou čelenku. Po návštěvě expozice jsme se vydali na Masarykovo náměstí, kde některé z nás uchvátily fontáty umístěné v dlažbě. Za pár minut už Sojka i Beruška mohly jen ždímat, což však v parném letním dni vůbec nevadilo. Naše další cesta vedla do Děhylova. Po krátkém putování okořeněném krmením labutě jsme se usídlili na břehu Hlučínské Štěrkovny. Většina z nás neváhala a hned se vrhla do vod tohoto přírodního koupaliště, byť s improvizovaně řešeným plavacím úborem. :D Teplota ukazovala 27 stupňů ve stínu, a tak není divu, že možnosti osvěžení v rozsáhlé přehradě využily další stovky návštěvníků. Po nečekané koupací zastávce jsme pokračovali do Hlučína, prošli jsme přes historické centrum až na vlakové nádraží, kde jsme na vteřinu přesně stihli vlak. Další zastávkou byly Kravaře. Zastávku jsme absolvovali již bez Jeni, který se vydal na cestu do školy, ale na oplátku přijela Charlie, Mýval a Emilly. Společně jsme se vydali do zámeckého parku. Zde nás čekala náročná soutěž o indiánských kmenech a také osídlení nového území Veverkami. V pět hodin odpoledne už byl nejvyšší čas pro návrat do Krnova. Po cestě domů se ještě někteří naučili počítat s mayskými číslicemi...

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Michael Cestr - Mišák
Mišák25. květen 2011 v 23:53 

Kdo z mladších si troufne a pokusí se o splnění vlčka/světýlka Znalec indiánů? :P

Odpovědět
Jan Sudek - Jeňa
Jeňa24. květen 2011 v 21:14 

parádní koupání v přehradě B)
fotky ještě dodám ;)

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra25. květen 2011 v 5:30

Jsou i pěkné fotky od Mývala, už je mám na ploše, takže čekají na vás.

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa2. červen 2011 v 15:38

no čekají na Mišáka, až foto z Kravař nahraje :P

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 22. květen 2011 v 18:17 

Děti pokračuji v cestě domu. Indiánská výstava se líbila. Bylo neskutečný horko, v Hlučíně 40 °C na slunku a 26 - 28 °C ve stínu. Tak se děti trochu okoupaly na štěrkovém - jezeře - rekreační oblast - a oficiální koupaliště. Myslím, že celkem hrozilo reálné nebezpečí přehřátí organizmu - úžehu a úpalu. Ovšem osvěžení bylo pro děti vítané a řekla bych i zdravotně nutné. Před několika lety zde bylo oficiální jamboree s plno aktivitami pro všechny skauty ve vodě i na vodě. V Kravařském zámku probíhalo pohádkové odpoledne, pravda zaměřené na trochu menší děti. Charlie a Mýval s dětmi strávili krásné odpoledne.

Odpovědět
Natálie21. květen 2011 v 14:31 

Dominik chtěl moc na tuto akci jet a těšil se,ale je nemocný/kokrhá jak kouhout a v krku má jak v polepšovně/,takže jej omlouvám :(

Zobrazit předchozí komentáře (14)
Dominik Stejskal - Dominik Sherlock
Dominik Sherlock 27. květen 2011 v 13:38

A znova se nachladím. :D

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra28. květen 2011 v 15:33

To snad ne,*bleee* a nachladil jsi zrovna, když žádná vodní, koupací, čachtací akce nebyla. =OŽe by právě voda chyběla?

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 21. květen 2011 v 6:25 

Které družině se podaří osídlit další území, tak ji to posune na druhé místo. tak jsem zvědava, Svišti či veverky? Také takové to možná, nic neřeší. Mišák dále nebude vědět, kolik má koupit jízdenek a i ti kteří by mohli jít na Cvilín, pak budou muset na hlavák, aby nebyl nějaký problém s jízdenkama. Nezapomeňte kartičku na slevu jízdného a kartičku pojišťovny. :)

Michael Cestr - Mišák
Mišák 21. květen 2011 v 9:26

...a jestli pojede na výpravu 7, 12 nebo 20 lidí je taky velký rozdíl... příprava programu není na 5 minut, ale pak možná přijdou o některé hry i ti, kteří se přihlásili s předstihem :S zZz ... nezapomeňte, že jedem ve skautských tričkách ;)

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra22. květen 2011 v 18:18

Kravaře osídleny Veverkami. skautBohužel tým Svišťů byl oslaben.

Odpovědět
Dominik Stejskal - Dominik Sherlock
Dominik Sherlock 23. duben 2011 v 21:08 

Hépela jako HAPPY? :P

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa25. duben 2011 v 22:20

Hépela snad jako Rád tě vidím ;]

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra28. duben 2011 v 14:07

:OTeda Jeňo, =Oty jsi snad tuto řeč studoval.

Odpovědět
28 příspěvků