Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Putování po studánkách

Putování po studánkách

sobota 7:00 23. březen 2013
14:15 23.3.2013
Již tradičně se náš oddíl podílí na programu akce Studánky na Ježečkově paloučku. Tentokrát si každá družina připravila dvě stanoviště. Letošní Studánky se nesly v loupežnickém duchu. Přišel den D, kalendářně bylo jaro, ale teploty padly na –10 °C. Naše děti se však zachovaly skautsky, pořádně se oblékly a odpovědně se přišly postavit na svá připravená stanoviště. Chyběli nám pouze naši nejmenší - družina Lišek byla zastoupena jen dvěma členy.

A jak tedy vypadala Loupežnická stanoviště?
O první stanoviště se starali Robin Hood a Adam – zde si děti složili vlastnoručně namalovaného Loupežníka a mohlo se jít na sviští vstup do loupežnického lesa - o druhé stanoviště se staral Fájné s Jestřáby, poněvadž Svišťů bylo málo. Třetí stanoviště patřilo Loupežnické stezce plné nástrah v provedení dravých Jestřábů. Loupežnickou hospodu na čtvrtém stanovišti obhospodařovaly Veverky s chutnou krmí. Je libo jehněčí na muchomůrkách zelených, nebo si dáte pouze čaj z rulíku zlomocného? Následoval poklad, hlídaný loupežnickými Veverkami, který děti nakonec musely spíš vybojovat. Šesté stanoviště byla krabice plná zajímavých předmětů, jako pastiček na myši, hadů a krys. Následovalo sedmé stanoviště s další loupežnickou stezkou, které postavil Kočičák s Matyášem B. a poslední dvě stanoviště připravila Sisi, která uklízela po té loupežnické bandě les, aby byl zase pěkný pro další návštěvy dětí.

Kdo absolvoval loupežnickou stezku vybojoval ovoce a tatranku a mohl se vrhnout na opékání buřtů.
Celkem se účastnilo akce 20 skautů a asi 150 dalších návštěvníků.

Moc děkuji všem organizátorům stanovišť i rodičům, kteří pomohli převést materiál na Ježník.

Smekám před učitelkami a i rodiči zejména malých dětí, kteří ač neskauti, se nenechali odradit
mrazivým počasím a vydali se s dětmi za dobrodružstvím na loupežnické cestě. A nakonec? Počasí
sice mrazivé, ale přece jen zubaté sluníčko nás za akci odměnilo svými paprsky.

Charlie Vydra

  Kniha akce

Verunka Pánková - Stopař
Stopař 21. březen 2013 v 16:12 

Já a Lasička

Odpovědět