Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Bájná rytířská výprava

Bájná rytířská výprava

pátek 17:00 23. květen 2014
11:00 25.5.2014
Sešli jsme se v pátek v klubovně. Začali jsme s rozdělováním týmů a vytvářením vlastních erbů a vlajek. Poté jsme se vydali ven po skupinách, kde jsme měli jako celý tým překonat lano mezi dvěma stromy, aniž bychom se ho dotkli. Další hrou bylo Poselství - cílem hry bylo přenášení tajného poselství, které muselo být přenášeno tak, aniž by bylo dráby při chycení nalezeno. K závěru večera jsme zhodnotili kostýmy. Po Šeptáníčku jsme šli spát.

Druhý den jsme zamířili do Moravského Betléma - Štramberku, kde jsme navštívili dva velké vápencové lomy. První z nich ukrýval zajímavé arboretum s řadou jezírek, ve druhém jsme zahráli velkou bojovku (ctnost Síla), jejímž cílem bylo ukořistit druhé družině vlajku. Dále jsme se vydali do samotného srdce města, kde jsme měli možnost ochutnat místní specialitu - Štramberské uši. Následoval výstup na 40 metrů vysokou hradní věž - Trúbu, ze které se nám naskytl nádherný výhled na zdejší krajinu. Ze štramberského hradu jsme se přesunuli do Kopřivnice. Pomocí kočáru s 50 koňmi jsme se přepravili do malebné vsi pod hradem Hukvaldy. Následoval výstup na hrad, který se tyčí nad celým krajem. Na hradě jsme se seznámili s českou historií a osobnostmi skautingu. Z hradu nás čekala cesta do hlavního města Krnovského knížectví.
Večerní program byl ve znamení logických aktivit v rámci ctnosti Moudrost.

Poslední den výpravy jsme dostali pergamen s podobou našeho hradu Šelenburku. Nastal boj s časem, kdy se týmy měly dostat co nejrychleji na hrad. V této aktivitě zvítězil tým Levhardů z Hardeggu. Na hradě nás čekala poslední bojovka, kde se prověřila ctnost Věrnost a Spravedlnost. Na závěr jsme opekli špekáčky a vyhlásili výsledky bojů z celé akce.

Tato akce se uskutečnila v rámci Matyášova projektu na čekatelském lesním kurzu Corda.

Galerie z akce na Google+

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Michael Cestr - Mišák
Mišák27. květen 2014 v 22:59 

Fotoalbum z akce nalezneš na naší stránce Google+ skaut

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 27. květen 2014 v 5:09 

Moc pěkné fotky - je vidět, že jste si to užili. :) Škoda, že jsem nemohla s vámi. Matyášovi - jednu velkou pochvalu. :)) Aspoň podle informací od účastníků- chválili. :)) skaut :))

Odpovědět
2 příspěvků