Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Jesenické safari

Jesenické safari

sobota 6:55 18. leden 2014
18:25 18.1.2014
Oddílová výprava v ryze jarním slunečném počasí. Vlakem jsme se přepravili do Vrbna, odkud jsme vyšlápli do jesenických kopců. Vystoupali jsme do výšky 800 m n. m., na pevnostní linii prozkoumali 3 bunkry. U vrcholu Ostrý jsme opustili značenou cestu a dál pokračovali cestou necestou. Po dalším stoupání jsme se dostali na rozsáhlé prosluněné louky, Slunce na azurové obloze hřálo o stošest a nám se ani nechtělo zdát, že je "mrazivý leden". Zanedlouho se na obzoru objevila zbrusu nová dřevěná rozhledna "Na skalce", která byla postavena podle projektu staré rozhledny na Smrku v Jizerských horách. Z vrcholu se nám naskytl krásný výhled na Praděd a hlavní hřeben Jeseníků a na celé okolí Holčovic... Od rozhledny jsme sestoupili do idylických Horních Holčovic. Dál jsme putovali kolem obory, ve které jsme mohli zblízka pozorovat jeleny, lamy, kozorohy a také zubry! Přímo na asfaltečce se promenádovala divoká prasata, která sídlila na "Farmě zvířat" a měla zcela neomezený výběh :D. Z Jelení na nás čekalo příjemné překvapení v podobě příkrého stoupáku po pastvině. Po výstupu jsme si zahráli hru na slony (nejrychlejším byl Slimáček). Poté se z nás stali lovci a zvěř v SAFARI. Lovci měli za úkol pochytat a ve výkupně prodat co nejvíce zvířat - slon (Jeňa), gepard (Škrtič), medvěd (Sojka) a chameleon (Matyáš). Každé zvíře mohlo využít svých zvláštních schopností a udržet se tak déle naživu. Nejbohatším lovcem se stal Čolek (600 $), následovaný Gogem (580 $). Nejvíce zvířat ulovil Slimáček (13) a Tomáš s Čolkem (12). Nejúspěšnějším zvířetem byl chameleon, který se dokázal díky své superschopnosti výborně skrývat před očima lovců. V průběhu výpravy jsme také několikrát hráli hru "hledání tygra", která mnohdy připomínala hledání jehly v kupce sena.

Slunce pomalu zapadlo a byl čas pokračovat dál. Opustili jsme louky a zanořili se do temného lesa s tajemným názvem "Opičí země". Brzy jsme narazili na žlutou značku, která nás dovedla do Starých Purkartic. Čekání na autobus jsme si zkrátili různými honičkami. Výprava plná Slunce, zvířat a dalekých výhledů je za námi...

Trasa Vrbno pod Pradědem - Rozhledna Na skalce - Horní Holčovice - Jelení - Staré Purkartice. Našlapali jsme 16 km.

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 5. leden 2014 v 5:56 

Nevydrželi jsme. :P skaut :P Včera jsme s Mývalem to byli okouknout =O :O . Stojí to za to. :P B) :P

Odpovědět