Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Astrovíkend

Astrovíkend

pátek 18:00 27. listopad 2015
13:00 29.11.2015
Astrovíkend:
- páteční představení astronomických projektů (Lišky včetně scénky), hry a večerní film (Wall-E)
- sobotní výprava do Ostravy - Dolní Vítkovice - Vysoké pece, Bolt Tower, U6 - Malý svět techniky, Planetárium a Experimentárium
- nedělní dopolední program - tvorba vlastních planet a deskovka Space Walk

Astrovíkend byl zahájen v pátek večer: čekalo nás představení vesmírných projektů. Jako první vystoupili Lišky a Lišáci v kostýmech se svou originální scénkou o Sluneční soustavě, v průběhu večera pak své projekty představily i další družiny (Veverky o galaxiích, Jestřábi o dobyvatelích vesmíru a Svišti rovněž o Sluneční soustavě), hráli jsme také hry - poznávali souhvězdí, hledali planetární trojice a proměnili jsme se také v kosmické lodě a vydali se na osídlování planet a hvězd (v této hře zvítězila posádka lodi Zidan, těsně následovaná lodí Sojuz). Po hře jsme zhlédli animovaný trhák Wall-E.

Sobotní program byl ve znamení výpravy do Ostravy. Prvním bodem programu byla návštěva areálu Dolních Vítkovic. Zatímco převážně mladší členové se vydali do interaktivního muzea - "malého" světa techniky v hale U6, starší se vydali na dvouhodinovou prohlídku Vysokých pecí - nejzajímavější částí prohlídky byl výjezd na Bolt Tower - pochod po zavěšených lávkách ve výšce 80 metrů nad zemí.

Po prohlídce Dolních Vítkovic jsme se přesunuli do Karoliny, kde byl krátký rozchod. Po naplnění žaludků jsme se rozdělili na dvě posádky kosmických lodí a vydali se na spanilou kosmickou jízdu po Ostravě. Mišákův tým za hodinu jízdy zvládl navštívit 1 galaxii a osídlit 1 planetu, Sojčin tým 1 planetu.

Po přesunu tramvají na konečnou a krátké asi 2,5 km procházce lesem jsme dorazili k planetáriu - užili jsme si zde nejen spousty interaktivních exponátů od možnosti vytvořit si vlastní tornádo, přes možnost vyzkoušet si výskok na Měsíci nebo spatřit vichřici na Neptunu či nechat zaplavit pobřeží vlnou tsunami. V planetáriu jsme se seznámili se základními souhvězdími na podzimní obloze a také zhlédli film Ze Země do vesmíru, který rozšířil naše vesmírné obzory.

Po krátkém přesunu lesem a tramvají jsme se ocitli na svinovském nádraží a po hodině jízdy dorazili do Krnova. Zatímco většina členů se již vydala domů, hrstka nejvytrvalejších (Mišák, Jezevec, Robin a Maty) zůstala na noc v klubovně, za což jim patří velký dík. Program totiž rozhodně nekončil - následoval astronomický kvíz (kde bylo možné získat spoustu bodů) a deskohraní.

V neděli nás čekala tvorba vlastní planety snů a astrovíkend zakončila desková hra Space Walk.

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák 22. listopad 2015 v 13:29 

! POZOR ZMĚNA! Z důvodu NÍZKÉHO zájmu o víkendovou variantu s přespáním v Ostravě došlo ke změně: obě noci budeme spát v naší klubovně. Stravu po celý čas víkendovky si každý zajišťuje sám. Spacáky a karimatky zůstávají v naší klubovně - do Ostravy bereme jen malý batoh s velkou svačinou :) Program bude pokračovat v neděli dopoledne do 10:00. Zároveň dochází ke znatelnému snížení ceny akce !

Odpovědět