Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » DEN ZAMYŠLENÍ - SKAUTSKÝ SVÁTEK

DEN ZAMYŠLENÍ - SKAUTSKÝ SVÁTEK

sobota 16:00 19. únor 2022
18:30 19.2.2022
celosvětový skautský svátek
Den zamyšlení - Thinking day


skaut skaut skaut skaut skaut skaut skaut
Na sebe: skautské tričko a skautský šátek

Program postaven pro vyspělejší skauty a pro rádce.
Složení účastníků – ideální –tak , aby byli schopni uctít a prožít ve vší vážnosti celosvětový skautský svátek.
Zvažovala jsem nad skautskými kroji, ovšem někteří z nich docela vyrostli. Bude li pěkná fotka ve skautských tričkách- mohu poslat do skautského světa. Nepošlu. Max. se bude moct zobrazit na našich stránkách

Tentokrát jsme se nezaměřili na globální problémy, ani na problémy lokální – na to nám síly nestačí.
Zaměřili jsme se tedy sami na sebe, abychom se navzájem lépe poznali, pověděli si něco o sobě, zamysleli se s vážnou tváří nad vážnějšími situacemi, pochopili se navzájem a popřípadě si mohli navzájem pomoct – ať už vyslechnutím, pochopením, empatií, radou, nebo i jinak.

Začali jsme hrou. Vyměňovali se ti – co měli nějakou věc/ vlastnost společnou.

Posléze pokračovali testem – kde jsme se měli zkusit otevřít a sdělit o sobě své oblíbené věci i popřípadě představy. Každý měl přemýšlet sám za sebe a nevyzvídat na ostatních.
Zaujalo mě, že někteří si mysleli- že pro někoho může být vysněnou zemí ČAD či Somálsko. Absolutně netuším, jak na to přišli– zda je tam chtěli poslat jako pomoc zbídačenému lidu, nebo byl nějaký jiný důvod. Obě země patří k nejchudším zemím u ČADU je aspoň zajímavá příroda i když spíše pouště, polopouště – tedy horko a u Somálska – je údajný průměrný věk dožití 17 let. Takže netuším, zda je chtěli poslat bojovat za práva lidu, nebo zasílat po nich humanitární pomoc, nebo měli jinou představu.
Další z nás všechny posílali do Turecka, možná nyní často nabízenou zemí z hlediska cestovních kanceláří.
Ponny touží po chatě – jsem ráda, že jí to přání můžeme splnit.


Třetí část – už měla být taková rituální. Každý měl svou zapálenou svíčku – bylo jich tolik kolik nás bylo.
Tady jsme si losovali nějaké citáty, či vážnější životní situace a měli jsme s vážnou tváří diskutovat, jak se nás to dotýká, jaké máme zkušenosti, co se děje v našem životě a popřípadě, zda lze někomu z nás pomoct. Tak nějak to úplně nedopadlo. Někdo pracoval hodně pěkně – líbila se mi Anetka a Xena, jiní si skákali do řeči, tak jsme se ne vždy slyšeli. Poté co některé svíčky byly uhašeny – jsem už aktivitu ukončila.
Moc se mi akce nelíbila.

  Kniha akce

Napsat komentář ...
0 příspěvků