Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Ostravské Hradčany

Ostravské Hradčany

úterý 7:00 1. květen 2012
18:30 1.5.2012
Výprava za tajemstvím oceli - do průmyslového komplexu Vítkovice. Na cestě do moravskoslezské metropole jsme objevovali a skládali příběh uhlí, které stálo na počátku industriální slávy Ostravy. Za hodinu jízdy už nás přivítala stanice Ostrava - Vítkovice, odkud už to bylo jen kousek k bráně prvního areálu - Vítkovice Heavy Machinery. Rozchod v areálu jsme využili průzkumem továrny, někteří si ho zpestřili soutěžemi o sladkou odměnu a jízdou na segway. Dostatečně zásobeni balónky jsme se pak společně vydali do zadní části areálu, kde nás nejvíce rozpálila slévárna, kde se i na Svátek práce čile pracovalo ;D. Po krátkém přesunu nás přivítal areál Vítkovice Doprava. Delší rozchod jsme využili k prohlídce rodících se CityElefantů či jízdě na čtyřkolce. Chtěli jsme navštívit i sousední strašidelný areál, ze kterého šlehaly plameny střídané sirnými obláčky, nicméně průvodci se víc než na nás těšili na oběd. Přesně v poledne jsme nastoupili do rozpálené soupravy "Milánkova" metra, která nás "rychlostí blesku" seznámila s částí vítkovické vlečky. Po projížďce jsme se vrhli do dalšího areálu - Vítkovice Power Engineering. Oranžové pruhy nás provedly celou továrnou, která působila dost opuštěně. Nakonec oranžové pruhy skončily a nám nezbylo než hledat východ z areálu. GPSka nám poradila cennou informaci, že se nacházíme v "průmyslovém komplexu", nicméně východ z areálu už byl na dosah. Naším cílovým bodem byla Dolní oblast Vítkovic, přezdívaná Ostravské Hradčany či Vítkovická katedrála :) V areálu nás zaujal plynojem přestavěný na koncertní síň a energetická ústředna. 10 kilometrová tovární procházka nám zabrala pět hodin. Zbytek odpoledne jsme se rozhodli strávit v Landek Parku, hledaje trochu vodního osvěžení a odpočinku. Pak už nastal čas odebrat se na autobus a tramvaj a projít si slavnou Stodolní ulici až na stejnojmennou železniční zastávku. Zpáteční cestu jsme strávili soutěžemi - vytvářeli příběh oceli... Rozpálení horkem jsme do Krnova přijeli před půl sedmou...

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra14. duben 2012 v 12:55 

No myslím že by tě to mohlo zajímat, ale musí se dobře poslouchat, kdo tam půjde tak musí poslouchat na slovo. Když to zvládneš, tak je to i pro Tebe. A bude se brát jen omezený počet členů.

Michael Cestr - Mišák
Mišák15. duben 2012 v 20:11

to každopádně! skaut Bude tam tak 10 tisíc lidí, takže budem muset ve všem táhnout za jeden provaz ! B)

Odpovědět