Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Cyklovýprava Slezská magistrála

Cyklovýprava Slezská magistrála

neděle 8:00 22. duben 2012
17:30 22.4.2012
Společně jsme vyrazili od klubovny v počtu 18 malých i velkých cyklistů. Zanedlouho už jsme se shlíželi v hladině Petrova rybníka. Trasa č. 55 nás vedla v blízkosti řeky přes Úvalno, dále krásnou úzkou alejí ke Skrochovicím. U kapličky jsme se občerstvili, zahráli zaječí hru a pořídili společnou fotografii. Mladší členové se společně s rodiči pomalu vydali zpátky, po cestě však ještě využili dětského hřiště v Branicích. Na půldenní vyjížďce najezdili asi 26 km. Děkujeme rodičům za pomoc při organizaci výpravy mladších členů :)

My starší [Mišák, Jeňa, Fájné a Sojka] jsme šlapali dál přes Holasovice a Vávrovice. Naší další zastávkou byla Opava - a byla to zastávka nadmíru akční ;D - na obřím dětském hřišti s netradičními lanovými překážkami. Po více než hodinovém řádění (světe, div se!) jsme se konečně odhodlali k dalšímu pokračování cesty. Cesta nás vedla zástavbou města v těsné blízkosti řeky. Za Opavou jsme objevili velký pěchotní srub. B). Po průzkumu opevnění jsme se brzy ocitli u zámku ve Velkých Hošticích a za pár šlapů už jsme odpočívali v zámeckém parku (nebo spíš golfovém hřišti?!) v Kravařích. Měli jsme za sebou 35 km s mírným spádem na nové cyklostezce. Bylo na čase vyzkoušet trochu terénu, který se překvapivě zvětšoval s blížícími se polskými hranicemi. Projeli jsme kolem moderního kostela v Hněvošicích a za pár minut už jsme protínali státní hranici, což by ovšem díky "menší" změně povrchu silnice poznal i slepý. Po pár kopečcích jsme se ocitli ve vsi Rozumice. Rozum zůstává stát :O Obci vévodí velká zřícenina evangelického kostela (kostel vybombardovaný za 2. světové války), zatímco nedaleko je již vystavěn svatostánek nový. Neváhali jsme a vydali se na průzkum zříceného chrámu, který ve svém interiéru však více připomínal scény z Knihy džunglí. Nevšední genius loci. Pokus o výstavbu schodiště se nezdařil (ale i tak stál za námahu), nicméně ve vybourané věži bychom stejně těžko dosáhli vrcholu. To už však byl čas jet dál. Několik rozcestí a už se v dáli začaly čím dál zřetělněji rýsovat Jeseníky v čele s Pradědem. Pravda, poslední kilometry daly některým z nás zabrat, takže odpočinek na již zmíněném dětském hřišti v Branicích přišel vhod. Po načerpání sil už nás čekal jen příjemný úsek nové cyklostezky mezi Úvalnem a Krnovem. Za celý den jsme našlapali 80 kilometrů.

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Sodanka19. duben 2012 v 19:04 

Dobrý den, píšu za Mirka, nemají doma funkční internet. Mirek má zlomenou ruku, takže na výpravu nepojede.

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra20. duben 2012 v 7:11

Tak mu to určitě vyjde příště.

Odpovědět