Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Multi-Kulti

Multi-Kulti

neděle 15:00 17. červen 2012
18:00 17.6.2012
Sešli jsme se v parném odpoledni v knihovně v rozmanitém složení dětí a rodičů. Po krátkém seznámení s projektem Skauti pro rozvoj jsme se vrhli na první aktivitu - nechali jsme se unést svým prvním dojmem. V kruhu kolovaly fotografie nejrůznějších lidiček, od usměvavých babiček až po milé lékaře. Výraz tváře, mimika, oblečení může leccos prozradit, ale může také pěkně klamat. Z milého lékaře se vyklubal anděl smrti, z babičky masová vražedkyně, z poctivého podnikatele tunelář a ze sympatické blondýny neonacistka. Byly zde však i osobnosti velmi pozitivní jako Jaroslav Foglar či Karel Kryl, kterým však někteří z nás také přisoudili "zločineckou" nálepku. Tak už víme, jak to chodí s předsudky... Po hře jsme se rozdělili na tři skupiny a rozběhli se po knihovně sbírat kartičky. Nejrychlejšími sběrači byla Jeňova žlutá skupina. Po proběhnutí nás čekala tvorba projektu - multikulturního světa. Kartičky vyobrazující nejrůznější náboženství, etnické skupiny, stavby či kreslené postavičky jsme rozmísťovali na světadíly... Po představení našich výtvorů jsme se vydali do svých domovů.

Akce se uskutečnila v rámci projektu Univerzity Palackého v Olomouci - Skauti pro rozvoj.

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 13. červen 2012 v 7:02 

skaut Děkuji všem, kdo se do akce zapojí. :)

Tady je skloubení skautingu s praxí a možnosti prospěšnosti skautingu v realitě. skaut Možná se na akci přijedou podívat samotní organizátoři projektu - tak jsem zvědava zda to bude doopravdy reprezentace oddílu.

:O O rodiče starost nemám, Ti už prokázali, že se dokáží zapojit a zahrát si. :)) Spíše o ty, kteří by chtěli přejít z vlčete a světlušky do skautské etapy, ale stále nás nechají zvažovat, kdo už na to má a kdo ne. :O

Mišák bude mít na přípravu opravdu jen málo času - tak by potřeboval možná podporu všech rádců a správných skautů. skaut

Odpovědět