Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » ZOO MEETING

ZOO MEETING

středa 17:00 4. duben 2012
19:00 6.4.2012
ZooMeeting - třídenní akce plná zvířátek! Vědecká konference, výprava do Zoologické zahrady na Svatém kopečku, Setkání mazlíčků a promítání filmu Farma zvířat.

Středa - KONFERENCE

Všichni jsme se sešli v knihovně na Mezinárodní vědecké konferenci. Každý účastník si připravil prezentaci o oblíbeném zvířeti a tak jsme se dozvěděli mnoho nového například o tygrovi, ptakopyskovi, delfínovi či aře. Uznání si zaslouží Lišky, které přednášely o zvířeti vlastními slovy. Vědecká vystoupení byla proložena soutěžemi, ve kterých jsme hádali hlasy zvířat a zvířecí rekordmany. Na konferenci přednášelo 20 vědců a přišlo se na nás podívat i řada hostů, zejména rodičů dětí. Cílem konference bylo probudit zájem dětí o zoologii, naučit je vyhledávat informace a prezentovat...

Čtvrtek - ZOO OLOMOUC

Vyrážíme vlakem do Olomouce, je nás 20 účastníků. Ve vlaku plníme úkoly - poznáváme jarní květiny, vodní zvířata, dopravní značky, skautské pochodové značky a luštíme také morseovku. Úkoly čekají na naše skautské družstva také v Zoologické zahradě. Víte jak vypadá binturog, nebo fosa? Které zvíře patří do Afriky a které do Austrálie, které zvíře se narodilo v ZOO letos jako první? A nejšikovnější členové? Sojka, Markytka, Anička-Manka, Sam, Dominik, Kočičák, Křeček a Honzík. Po Zoologické zahradě ještě vybíjíme energii na lanáči, osídlujeme území Olomouce - Wolkerův domeček, navštívíme baziliku na Svatém Kopečku a hurá za poznáním křivolakých uliček v centru města. V centru zdoláváme věž kostela svatého Mořice a vydáváme se do podzemí kostela sv. Michala.

Pátek - SETKÁNÍ MAZLÍČKŮ

Dopoledne se uskutečnila blízká setkání zvířecích druhů. Přišla jediná šelma - kocour Figaro a morčátka, křečci a řecká želva. Nejvíce se asi bál Figaro, zatímco ostatní zběsile běhali po klubovně, někteří se seznamovali, jiní si už začínali spolu hrát. Na závěr jsme rozdali velikonoční balíčky a (ne)hurá domů...

FARMA ZVÍŘAT

Večer jsme se sešli na promítání filmu Farma zvířat na motivy satirického románu George Orwella. Příběh o farmě zvířat je alegorií na totalitní režimy. Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější.

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra14. duben 2012 v 13:13 

Tak Jestřábi se pokusili osídlit Olomouc, skaut ale v souboji prohráli. skaut

Netopýři vyhráli, GRATULUJEME :)

tož ...., asi je potřeba více znát. Nevadí pokusíme se o to někdy jindy a to už třeba Pirát bude vědět, že JAROSLAV FOGLAR je známý skautský spisovatel s přezdívkou Jestřáb a vy máte úplně stejný název družiny.

Michael Cestr - Mišák
Mišák15. duben 2012 v 21:50

Uvedu to na pravou míru. Jestřábi neprohráli, protože souboj dopadl remízou. To znamená, že byli stejně šikovní jako Netopýři. V praxi to znamená, že území sice zůstává Netopýrům, ale Jestřábi mají možnost o území kdykoliv znovu bojovat. Taková jsou pravidla :)

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra16. duben 2012 v 6:30

No, to je lepší varianta. Tak kdy zase?

Odpovědět
Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek12. duben 2012 v 19:37 

Tak jo, máme tu zápis do oddílové kroniky ;-) která se předá na schůzce v Pátek.
Na programu k zapsání je akce ZOO MEETING
Bude se psát po dnech.
1 den (Středa - KONFERENCE) zapíše Ben skaut
2 den (Čtvrtek - ZOO OLOMMOUC) zapíše Markétka ;)
3 den (Pátek - SETKÁNÍ MAZLÍČKŮ) zapíše Klárka :)
3 den (FARMA ZVÍŘAT) zapíše buďto Matyáš nebo Mišák dohodněte se zzz hlavně aby to bylo ;)

Bylo by Výborné kdyby byly zápisy hotové co nejdříve, nejlépe do doby než vás příjdu zase navštívit.

Kdyby někdo něco potřeboval, tak pište.
To je vše děkuji.

Váš Kronikář Arči-Ježek.

Odpovědět
Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 20:26 

Nebyl jsem bohužel na celé akci :) Ale myslím že tam kde jsem byl tak povedené a poučné.

Zobrazit předchozí komentáře (4)
Michael Cestr - Mišák
Mišák6. duben 2012 v 22:04

No, před Georgem Orwellem se hluboce klaním. A to nemusím říkat, že v knize je to o dost mrazivější. 1984 je taky super. Nebo třeba R.U.R., 451° Fahrenheita, Den trifidů... ;]

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 22:10

Jojo R.U.R. znám jsem už četl. Den trifidů je o těch rostlinách ne? Co pozabíjeli skoro celé lidstvo? A ostatní si určitě přečtu až bude čas :)

Odpovědět
Michael Cestr - Mišák
Mišák 6. duben 2012 v 16:32 

ZHODNOCENÍ Zoomeetingu =O
1. Konference - Jsem moc rád, že své oblíbené zvíře prezentovalo tolik dětí, děkuji také za to, kolik se přišlo podívat na konferenci rodičů :). Prezentace byly připraveny velmi pečlivě a za to díky. Uznání si zaslouží Lišky, které o zvířátkách povídaly z hlavy. S průběhem konference jsem spokojen, myslím, že program byl díky soutěžím vyvážený.

2. ZOO Olomouc - Cesta do Olomouce se mi líbila. Jsem rád, že se většina dětí zapojila do luštění a plnění mnoha úkolů :)), tedy až na pár, pro které bylo mobilování cennější. :S Bohužel jsem musel strávit většinu dne ve škole, takže jsem se mohl zapojit až odpoledne. Bohužel mě mrzelo pár věcí:
1. Olomouc je krásné město, kde je spousta zákoutí, uliček, obchůdků. Proto mě mrzelo, že většina rozchod využila prakticky jen k pouhému posedávání nebo postávání u kašny.
2. Mrzelo mě chování některých členů v budově Univerzity. Každý sám ví, koho se to týkalo - a příště už vás nikam nevezmu!
3. Trochu mě mrzela i zpáteční cesta vlakem - dotyční ví. Takže děkuji těm, kteří se chovali jako skauti!!

3. Setkání zvířátek - Sešlo se nás 11 a moc díky těm, kteří své zvířátko přinesli. Děkuju zejména Liškám a Sojce, Lasičce a Klárce. Je ale s podivem, proč nepřišel ani jeden Svišť a Jestřáb jen jeden, a to i přesto, že byli někteří přihlášení! Ale i tak bylo zvířátek dost - mně se nejvíc líbila Frodova želva... Příště snad uvidím naživo i ty pavouky, hady, krokodýly a další...

4. Psí agility - akce neproběhla - počasí nám příliš nepřálo, ale hlavní byl nezájem o tuto část programu, což mě dost udivilo... tak snad příště.

5. Farma zvířat - promítání filmu se mi líbilo, přišla ideální sestava, bylo to bezva. Jsem rád, že nepřišli nejmladší členové, protože z filmu s titulkami by si moc neodnesli.

Celkově děkuji všem členům hlavně za zájem o celou akci. Akce se myslím povedla, lesk jí jen trošku ubírá chování některých členů, jmenovitě: ... pokračování příště =O

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra6. duben 2012 v 21:20

Bohužel, nejsem si jista, že Ti co se na zpáteční cestě ve vlaku chovali nevhodně, si to vůbec uvědomili, i když to od nás obou slyšeli. Bohužel mám dojem, že jim okolí dává najevo, že takové chování nevadí a bude ještě dlouho trvat, než si to vůbec uvědomí. A bohužel ani maminky vůbec netuší, že se to jejich dětí týká.

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra6. duben 2012 v 15:40 

skautNa návštěvě Zoologické zahrady musím pochválit hlavně Lišky skaut- všechny byly pracovité a hodné. Sam sice chvilku zlobil, ale Markytka byla moc šikovná a krásně s ním pracovala.
skautNejšikovnější týmy skaut
Sojka, Anička, Markytka, Sam
Dominik, Kočičák, Křeček a Honzík

:(Naopak nelíbí se nám, když my připravíme program :(tak, aby se děti poučily :O, získaly přehled =O a něco formou hry dověděly :O a některé místo toho se baví pouze s mobilama a vůbec nepracují.

Michael Cestr - Mišák
Mišák 6. duben 2012 v 15:59

Každá hra či aktivita, kterou pro vás chystáme, má svůj význam. A pokud ji někdo úmyslně bojkotuje, tak nás to dost mrzí (takové členy brát na výpravy příště nebudeme). Co se týče mobilních telefonů, tak zřejmě budeme muset už přistoupit k tomu, že na začátku každé akce mobily vybereme a děti je dostanou až v závěru výpravy.

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 20:31

Jsem absolutně pro, já osobně bych je zakázal nosit na schůzky ale nevím co na to rodiče to by asi neklaplo :D

Musí postačit zabavení :) Vážně je pro ty co dřou na programu aby udělali něco pro vás skaut dost mrzuté že je jejich program nevšímán a radši se děti dívaj do těch malých displejů. Ačkoliv netuším proč? Displej vám jen kazí oči a hra co připraví někdo z vedoucích vás jen posílí a nijak neškodí. Co je tedy lepší?

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 6. duben 2012 v 11:44 

Vše probíhá dle harmonogramu, jen počasí se nám teď trochu zhoršilo, takže psí agility uděláme jindy.
:PNa akci jsme rozdali velikonoční balíčky - kdo přišel, ten si pochutnal, kdo nepřišel, má smůlu.
Rovněž zhodnocení akce bude na družinovkách.
Kdo měl na setkání zvířátek svoje zvíře a mrkne do odborek, má šanci si vše dle odborek doplnit do deníků a získat příslušnou odborku - vlčáckou, světluškovskou, skautskou.
Deníky sbírám po družinovce.

Odpovědět
71 příspěvkůVýběr Stránky