Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Natura Mater Nostra

Natura Mater Nostra

čtvrtek 18:00 23. říjen 2008
20:00 23.10.2008
Slavnostní vernisáž naší skautské přírodovědné výstavy se uskutečnilo ve večerních hodinách ve studovně Městské knihovny. Po krátké videoprezentaci zazpívali naši členové stromovou píseň v záři svíček, následovala uvítací slova Charlie Vydry a poté společný bezinkový přípitek. Nechybělo vlastnoručně upečené občerstvení. Akce se zúčastnilo asi 60 lidí včetně představitelů města a zástupců Nadace Partnerství. Výstava se skládá ze 14 panelů plných fotografií z přírody a dalších výtvorů našich členů.



Ve čtvrtek 23. října 2008 se Město Krnov stalo Městem stromů. V tento den byla také slavnostně zahájena přírodovědná výstava Natura Mater Nostra, kterou přichystali členové K3. O šesté hodině večerní se v prostorách Městské knihovny shromáždily desítky lidí a vernisáž mohla začít... Po tajuplném odpočítávání jsme se přenesli z vesmírných výšek až do Krnova - v krátkém filmu byla představena bohatá činnost našeho oddílu. Za svitu svíček jsme zpívali stromovou píseň, následoval slavnostní přípitek čerstvou bezinkovou šťávou, nechybělo také milé slovo Ing. Petra Ondrušky. Na závěr si mohli návštěvníci pochutnat na lákavých skautských dortících a zejména si pořádně prohlédnou naši výstavu... Mnozí nevěřili svým očím, že jsou skauti schopni vytvořit takové fotografie.

Více než měsíc hostila Galerie na schodech v Městské knihovně naši výstavu, která se skládala ze 14 panelů plných fotografií přírody, našich projektů a prací. Ve studovně mohl zvídavý návštěvník spatřit až do stropu se tyčící opravdový strom s portréty našich členů. Z úkrytu na něj vybafla liška a celou výstavu střežil pohotový jestřáb...



Přírodovědná výstava Natura Mater Nostra (23.10. - 29.11.2008) je výsledkem celoroční činnosti našeho oddílu. Od ledna 08 pracujeme na projektu Můj strom, v polovině roku jsme se zapojili také do příprav kampaně Město stromů.

V současné době připravujeme další "stromové" akce ve spolupráci s městem.

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Napsat komentář ...
0 příspěvků