Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Puťák Krajinou břidlice

Puťák Krajinou břidlice

pátek 6:55 12. červen 2020
16:15 14.6.2020
Třídenní putování Krajinou břidlice, údolím řek Budišovky, Odry a Moravice - 50 km z Budišova nad Budišovkou do Hradce nad Moravicí.

1.DEN - návštěva Muzea břidlice v Budišově nad Budišovkou, štípání břidlice, putování naučnou stezkou podél řek Budišovky a Odry, průzkum tří štol, osvěžení v Odře u Skály Panny Marie v Klokočůvku, výstup k jeskyni, opékání špekáčků a večerní tématická karetní hra - Sabotér.
2.DEN - přesun vlakem z Heřmánek do Čermné ve Slezsku, dále pěšky přes přírodní památku Černý důl na Raabovu štolu (prohlídka), osvěžení v řece a vaření oběda, průzkum "větrné" štoly. Putování po obou březích vysoko nad řekou Moravicí na hrad Vikštejn, vaření večeře...
3.DEN - ovesná snídaně, sešup z Vikštejna, putování podél řeky a Weisshuhnova kanálu (přes akvadukty a kolem vodního tunelu), kofola U Čápa, a dále přes Žimrovice až na zámek v Hradci nad Moravicí, odtud na nádraží, +bonus: pizza v Opavě :).

Fotogalerie z akce zde

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Michael Cestr - Mišák
Mišák18. červen 2020 v 21:09 

Je obdivuhodné, jak to mladší členové, zejména Lumpík, zvládli. V 11 letech super výkon, hlavně teda ten páteční megakopec k jeskyni - a poté mít ještě spoustu energie na sbírání dřeva. B) skaut

Všem díky za účast, Robinovi a Jezevcovi ještě zvláštní dík za pořízení zásob.
Největší zážitek byly pro mě "nečekaně" štoly - a cením si těch, co se do nich odvážili ;-). Celkově zajímavá nedotčená krajina, čistá příroda a zdravé LESY, což je v Nízkém Jeseníku neobvyklý úkaz.

Odpovědět
1 příspěvků