Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Harcerský rajd - PL

Harcerský rajd - PL

pátek 16:00 2. říjen 2009
14:00 4.10.2009
Na 150 skautů se o prvním říjnovém víkendu sešlo v Pietrowicích na tradičním harcerském rajdu. Mezi nimi bylo také 18 účastníků z K3, z Krnova a Třemešné. Páteční odpoledne bylo ve znamení vzájemného seznamování a spousty her. Večer proběhlo slavnostní zahájení akce, kdy každá z družin předvedla vlastní písničky a scénky. Zábava se rozjela ve velkém, a tak jsme nakonec dováděli a tančili úplně všichni. S blížící se půlnocí jsme se odebrali spát. Hlavním sobotním programem byl turistický pochod do Linhartov. Na trase nás čekala řada úkolů (nejen o polském skautingu), ale také jsme procvičili morseovku nebo si vyzkoušeli, jaké je to být hasičem. Po několika hodinách jsme dorazili do Lenarcic a po vydatné polévce jsme byli vojenským hummerem odvezeni zpět na základnu. Večer byl slavnostní nástup za účasti starosty Glubczyc a pod palbou televizních kamer. Za svitu svíček jsme podnikli procházku za historickými milníky polského skautingu. Na závěr nás spojil Gilwellský kruh a pak Czuj, Czuj, czuwaj, jde se spát. V neděli po mši nás čekalo vyhlášení výsledků rajdu a zakončení. I přesto, že jsme se mezi nejlepšími týmy neumístili, obdrželi jsme obří zlatý pohár, který se stal ozdobou naší klubovny. Mnohem víc však máme radost z vydařené akce s harcery a už se těšíme na další setkání!

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Michael Cestr - Mišák
Mišák 17. květen 2010 v 0:33 

Tato akce byla skvělou příležitostí nahlédnout pod pokličku polského skautingu... zjistit, jak se liší český a polský skauting, jaké jsou harcerské tradice... osobně pro mě nová zkušenost bylo nečekané vystoupení do televize a rádia před 150 lidmi :] ... A zvlášť se mi líbila ta večerní pařba (tancovačka), Poláci to umí dobře rozjet B) ;D

Odpovědět
1 příspěvků