Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Skautské Vánoce

Skautské Vánoce

neděle 17:00 21. prosinec 2014
20:00 21.12.2014
Vánoční schůzka se uskutečnila ve slavnostní atmosféře zlaté adventní neděle. Po zahájení jsme si připomněli význam Betlémského světla a vrhli se na program. První hru si připravili Jestřábi - Co bys dělal, kdyby.... Po vydařené a vtipné hře měla nastat scénka Svišťů, kteří si ji však nepřipravili a tak následovala hra Veverek - Brčkovaná. V pohybové hře, kde byla nejdůležitější šikovnost a síla dechu, překvapivě zvítězila družina Lišek. Jestřábí scénka přiblížila narození Ježíška s vlastní cover verzí koledy. Po scénce jsme se vrhli na zajímavou rukodělnou hru od Svišťů - Stavění stromku ze špaget. V této hře, jejímž cílem bylo postavit nejvyšší konstrukci z 18 špaget za 18 minut, zvítězili Svišti. Vánoce v minulosti, současnosti a budoucnosti přiblížily ve své scénce Veverky.

Jako obří had jsme se "vyplazili" ven - k Vánočnímu stromku. Zde nás čekal Gilwellský kruh a zpěv skautské hymny a koledy "Štedrej večer nastal". Poté už nás čekalo přebírání dárečků. S dárečky jsme se vrátili zpět do klubovny, kde jsme si je společně rozbalili.

Po rozbalení dárků jsme hráli další hru od Jestřábů - Activity. V pantomimě, kreslení a popisování byla nejúspěšnější družina Jestřábů.
Blížila se osmá hodina večerní a to byl na čas na zakončení schůzky. Než jsme se rozešli do svých domovů, nezapomněli jsme navzájem okoštovat naše cukroví.

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Jan Sudek - Jeňa
Jeňa24. prosinec 2014 v 0:39 

Postav si stromek, aneb výzva s marshmallowem :)

Odpovědět
Markéta Gogová20. prosinec 2014 v 21:22 

Příjde i GOGO a Tom :D :D :D Zdravím MZ

Odpovědět
Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra17. prosinec 2014 v 15:36 

Účast potvrdil Fanda _ František

Odpovědět
Michael Cestr - Mišák
Mišák9. prosinec 2014 v 20:03 

Vánoční schůzka se uskuteční ve slavnostní atmosféře čtvrté - zlaté adventní neděle.

Každý člen oddílu vyrábí či pořizuje dárek pro vylosovaného člena oddílu - to proto, aby dostali dárek úplně všichni. Pečlivě vyrobený dárek je cennější než ten narychlo koupený. Pokud budeš dárek kupovat, zkus pořídit dárek originální (nikoliv drahý).

Do přípravy Vánoční schůzky budou zapojeni všichni členové oddílu. Každá družina si připraví:
- krátkou Vánoční scénku (může být doplněna i koledou) - max. 5 minut
- dvě soutěžní hry pro celý oddíl (1 hra na cca 15 minut)
- obě aktivity připravuje družina jako celek (nikoliv samotný rádce)

Zajištění Vánočního stromku má na starosti Matyáš. Osazení Vánočního stromu Svišti a ozdobení Veverky. Každý člen přinese nejpozději na Betlémské světlo 2 ozdoby (mohou být i ručně vyráběné - např. řetězy) - takové, které mohou zůstat na stromečku po celé Vánoční prázdniny :)

Byl bych rád, kdybychom se na Vánoční schůzce sešli ideálně v plném počtu - všichni členové oddílu - jedná se o jednu z nejdůležitějších akcí skautského roku skaut

Odpovědět
4 příspěvků