Akce oddílu K3 » Lišky a lišáci - družinovka

Lišky a lišáci - družinovka

středa 6. listopadu 2019 od 16:00 do 18:30

Klasická schůzka pro lišky a lišáky
Dnes jsme povídali o povídali o tom, jak se vzepřel spupnému habsburkovi Albertu Geslerovi Vilhém Tell z Altdorfu a na to téma zahráli hru.
Nejlepší výsledek Růženka. Venku jsme si také zahráli honičku s obráncem. V klubovně - pane pojďte ven a dušičkovou hru.
Následovala práce se stezkou. Ve skautské idee jsme probrali, heslo, denní příkaz, důležité skautské záležitosti a naučili poslední - rybářský uzel. Dobrou znalost prokázal závod, ve kterém zvítězil tým Lumpíka s Adriankou, Kapičkou a Danem.
Na schůzce se nejvíc dařilo Bahnanovi, Kapičce a Vlčice.

U starších jsme se také věnovali skautské idee, promýšleli jsme jak mladším vysvětlíme skautské zákony. Rozebrali jsme si jak se chovali skauti za války, jejich hrdinské činy a jak bránili své bratry a neprozradili je gestapu, jak žili skauti po roce 1968 - jak si navzájem pomáhali a porovnávali s chováním dnešních skautů. Naši starší rozbírali a odsuzovali odměny - které, někdy dospělí dávají, bez toho že by si to děti zasloužily. Bohužel si to všimli, že to tak je i u některých skautských oddílů. Přemýšleli jsme co nacvičíme pro rodiče a sjednali si nácvikovou schůzku na pátek 16:30.

Kniha schůzky

Napsat komentář ...

0 komentářů