Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Hodina Země #skautingdoma

Hodina Země #skautingdoma

sobota 20:30 28. březen 2020
21:30 28.3.2020
Zapoj se do akce s rodinou! Hodina Země je celosvětová akce, která má za cíl zvýšit povědomí o klimatických změnách a ochraně přírody. Akci pořádá World Wildlife Fund (WWF) - Světový fond na ochranu přírody

Lidé jsou součástí planety Země. A tak, jako v dnešní velmi nelehké situaci myslíme na zdraví své rodiny, přátel a všech spoluobčanů, měli bychom myslet i na zdraví Země. Co můžeme (musíme) udělat, abychom už dál Zemi neničili?

Začátek: 20:30 (celosvětově)
Konec: nejdříve ve 21:30

TIPY NA AKTIVITY:
1. Černá hodinka - zhasněte světla a prožijte černou hodinku s rodinou jen za světla svíček, povídejte si, vyprávějte nebo čtěte příběhy...
2. Večeře při svíčkách - uspořádejte v rámci rodiny nevšední pohoštění, zkuste třeba uvařit nějaké originální jídlo z druhého konce světa (např. jídlo ze země, kde teď nebo v nedávné minulosti prožívali těžké chvíle)
3. Deskohraní - zahrajte si oblíbenou deskovou či karetní hru nebo nějakou slovní hru, kterou znáte ze skauta
4. Schovka - máte velký dům či byt se spoustou úkrytů? Tak co si zahrát schovku či Na medvěda?
5. Stanovačka/bunkr - postavte stan nebo bunkr z matrací a dek v obýváku a prožijte v něm společný čas (za úplné tmy, bez svíček)
6. Zazpívejte si - věnujte hodinku zpěvu, hře na hudební nástroj či tanci...

Domluv se společně s rodinou, jak bude vypadat vaše Hodina Země. Každopádně by mělo jít o společné rodinné aktivity, a to nejlépe bez elektroniky - tedy bez mobilů, TV a počítače (samozřejmě s výjimkou fotoaparátu). Je to jen ve vašich rukou ! :)

Pokud se s rodinou zapojíš, pošli nám alespoň jednu fotografii z akce a my ji přidáme do fotogalerie

Oficiální video akce.

Pro inspiraci: jak probíhala skautská Hodina Země?
... Akce skončila ...

  Kniha akce

Napsat komentář ...
0 příspěvků