Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Súľovské skály (SK)

Súľovské skály (SK)

čtvrtek 6:55 27. srpen 2020
18:51 29.8.2020
Putování Súľovskými skalami a Strážovskými vrchy.
Ze Sulova kolem Gotické brány na Sulovský hrad - nejnepřístupnější hrad na Slovensku, dále pak kolem Obrovské brány a nejužší roklinou na světě, výstup po žebřících do dračí jeskyně (Šarkania diera). K večeru pak dobytí hradu Lietava, společný večer s hradními obyvateli, opékání, hudba, jídlo a pití.

V pátek ráno prohlídka hradu a dlouhá cesta přes Žibrid - skalnatý vrchol s vlajkou, přes kopce a vesnice a pod Kostoleckym domem až do Maninské tiesnavy. Odtud vyčerpávající výstup na Velký Manín, ubydlení na chatě Severka, večeře a nocleh.

V sobotu vaření snídaně a čaje a prudký sestup do údolí, do Povážské Teplé. Odtud vlakem do Žiliny, prohlídka centra, kebab a hranolky a následně relax v parku při karetních a kostkových hrách.

Puťák byl plný nádherných výhledů do krajiny, impozantních skal a hradů, ale také vyčerpávajících výstupů (přes 2000 vystoupaných metrů) a neméně náročných sestupů. Velká pochvala pro Kleopatru a Arnošta za skvělý výkon a dobrou náladu po celou dobu akce.

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Jitka Guntherová - Rakša-Jitka
Rakša-Jitka14. srpen 2020 v 12:05 

Vracíme se 19. 8. z dovči. Tak pak Sušenka napíše, zda jede.

Odpovědět
1 příspěvků