Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Výpravička

Výpravička

pátek 8:00 13. březen 2020
14:00 13.3.2020
Výpravička proběhla
Začínali jsme v klubovně, kde jsme si udělali u nováčků úvodní stránku a dále ti co jedou na lobiňák si vlepili materiály na první pomoc, pochodové značky, turistické značky.

Původně měly být 3 týmy, ale Růženka :( ( ač měla dnes svátek) nedorazila.
Tím pádem přestavěli lišky a lišáky na dva týmy
– kluci vedeni Lumpíkem + Ponny a Takaja
a druhý tým od Vlčice – Adrianka, Štěpánka, Laurinka, Danielka.

Oba týmy obdrželi mapu a měli najít cestu městem k místu – Dolní Pastviště.
Tým Vlčice – se zorientoval rychleji a tak určil trasu .

V terénu jsme oběma týmům přidělili jinou mapu a na ní si procvičovali azimuty a hledali cestu k Hájnickému rybníku. Tam se dařilo lépe Lumpíkovcům. Přesto jsme odbočili špatně a kus cesty jsme se museli vracet.

Cesta nám ubíhala opravdu velmi pomalu. K Hajnickému rybníku jsme se dostali až v 11 hodin. Nooo lépe, když si to cvičíme a pleteme se teď, než by jsme to neuměli na závodě.
I rozdělávání ohně nám dělalo docela velké problémy. Klukům sice oheň rychleji hořel, ale také rychle dohořel. Holky škrtaly, škrtaly – ale oheň byl pouze vteřinová záležitost. Tak bude třeba nacvičit i jak má vypadat ohniště a jak ho i zapálit bez toho, že zlikvidujeme na osobu jednu krabičku a oheň nehoří, ani když tam nacpeme papírové kapesníky.

Další zkušenost je, že pohyb v terénu byl hodně pomalý a nemohla za to nejmenší Laurinka – ta v nejnáročnějším terénu byla mezi prvními.
Tím pádem jsme velké množství nachystaných aktivit ani her nestihli. Ale nejvíce nás bavilo klíště, které se mi nepozorovaně ve vlasech vrátilo domů. Ale i přes menší množství připravených her jsme si akci skvěle užili.

A nemusíme být smutni, že se nám tentokrát tak nedařilo. Příště nám to určitě půjde lépe. Jen ještě budeme muset trochu cvičit. Máme rezervy
-->> rychlost pohybu v terénu
-->> práce s mapou
-->> rozdělávání - ohně a zejména jeho příprava

-->> ale celkem nám šli azimuty skaut
-->> a oceňuji, že jsme nikdo neztrácel dobrou náladu A TO SE OPRAVDU CENÍ
vyhrávat umí každý, ale unést, že se nám občas něco nedařilo a přitom být nejen v pohodě, ale užívat si to - to už vyšší level.
A NA TO MY MÁME

  Kniha akce

Napsat komentář ...
Ómůjbože 10. březen 2020 v 12:49 

Některé oddíly již omezují činnost

Odpovědět
Ómůjbože 10. březen 2020 v 12:48 

Tak 100 vás není tak je to v pohodě skautská činnost není omezena

Odpovědět
Andrea Vlková - Vlčice
Vlčice3. březen 2020 v 14:31 

Charlie přispůsobím se oba termíny mi vyhovují :)

Odpovědět
3 příspěvků