Akce oddílu K3 » Skautská družinovka

Skautská družinovka

pátek 7. června 2024 od 15:30 do 17:30

Skautská družinovka pro všechny.

Na této schůzce se ze skautů stali zodpovědní voliči.
Naši sk. političtí zástupci vytvořili 3 skaut. strany.
1. Strana TRAKTORISTÉ SOBĚ lídr Bahnan
2. Všechno pro všechny lídr Honza
3. eko strana Zelení

A argumentovalo se a hledala se nejlepší strana - pro lidi žijící v ČR

TRAKTORISTÉ SOBĚ - zvolení této stany by nebylo špatné - vlastně podpora farmářů a zemědělců - kdybychom dosáhli soběstačnosti jak v pěstování plodin tak v chovu dobytka - nemuseli by jsme vozit přes půlku světa
a hlavně pak by nebyl důvod aby brambory byly dražší banány. Aby se jejich produkce prodávala - musela by být zdravá konkurence a ta by tlačila ceny dolů. Ovšem riziko by bylo - kdyby veškeré plochy chtěli převést na pole a cesty na polňačky.

EKOSTRANA ZELENÍ - také dobrá volba - pokud by chránili to co je pro nás nejcennější - čistotu vzduchu - tedy stromy a les, čistotu vody - tedy - zabránili by narovávání koryt, nedovolili by splašky a odpady do vod, PŮDU - bránili by používání pesticidů a jiných hnojiv. Nebezpečí ( ničení plynovodů, odstavení zaběhlých ropovodů - pozor také na konzumaci hmyzu - CVRČKO SALÁM -porovnání s hovězím --> 1 kráva ( kromě, mléka, kůže ) dodá asi 300 kg kvalitního masa - cena hovězího cca 200 Kč - na stejné množství potraviny ze cvrčků jich potřebujeme 300 000 (váha asi 1 g v dospělosti) - v usušeném -použitelném stavu 1 000 000. Cena tedy stejného množství by stála 10 x více ( problém nastává i uskladnění - kráva může mít nevytápěný chlívek, nebo se pást na louce, cvrček musí mít prostor klimatizovaný na teplotu 27 °C ( narůstá spotřeba tepla - které je nyní neúměrně drahé). Na 300 cvrčků je potřeba 250 m metrů krychlových prostoru. To kráva zcela evidentně nepotřebuje.
Hmyz na sebe bez problémů váže těžké chovy - tedy do těla tak dostáváme především arsen a olovo. Pomíjím riziko chitinu - na které náš organizmus není přizpůsoben. Pravda je. že pravěcí lidé a možná i primitivní národy v době nouze možná nějaký hmyz pojídali- ale průměrná životnost pravěkých lidí byl věk 35 let - to už byli starci. Tak chytrá nejsem já průzkum udělali na Mendelově univerzitě a Agentura EFSA (The European Food Safety Authority)

strana VŠECHNO VŠEM - může být dobrá volba program průměrný plat 50 000,- Kč ? ( řekla bych pro pravidelně pracující) - sice jim někdo nadává do populistů - ale budou to voliči jiných stran - jako třeba strana JÁ A JÁ -JENOM JÁ. nebo strana CO JE DOMA TO SE POČÍTÁ - popřípadě strana VÁLČIT JE ZÁBAVA -program - už je nás moc - je třeba snížit množství populace, PRÁVO ŽÍT -POUZE PRO EKONOMICKY ČINNÉ.
strana VŠECHNO VŠEM - může prosperovat za předpokladu- že do svých důležitých oblastí zvolí odborníky a narovná -- > především PROBLÉMY ENERGIE - vyrábíme za cenu a kupujeme za cenu podstatně vyšší a důvody známe --> prodražuje výroba --> zvyšují ceny - tedy narůstá inflace - prostě volba odborníků do jednotlivých oblastí. Další odstranit všechny zkorumpované na všech postech - nedovolit soudce - kteří straní komukoliv kromě práva. Přimět k práci všechny zdravé lidi - tedy i Romy - kteří si doteď dokáží prosadit finance bez podílu práce. Všechny strany doufám, že jednou opoziční JÁ A JÁ -JENOM JÁ; CO JE DOMA TO SE POČÍTÁ; a podobné se tomu budou snažit zabránit. Tedy 100% úspěch by to nebyl, ale CESTA BY TO BYLA pro zkušeného lídra Honzu.

Kromě skautského volebního programu jsme nepříliš úspěšně zkoušeli novou venkovní hru.

Kniha schůzky

Napsat komentář ...

0 komentářů