Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Keltský stromokruh

Keltský stromokruh

sobota 8:00 18. duben 2009
15:00 18.4.2009
Keltové si vážili přírody - ke stromům měli přímo posvátnou úctu. Keltský horoskop má ve svých znameních stromy a další posvátné rostliny. Jednotlivé stromy keltského horoskopu symbolizují podobně jako ve zvěrokruhu vlastnosti, které náleží lidem narozeným v tomto období. Dnes jsme se rozhodli vysadit Keltský stromokruh na Ježníku. Náš skautský stromokruh se skládá ze 13 posvátných stromů a rostlin. Děkujeme za spolupráci Lesní správě Města Krnova.

Rostliny byly vysazeny v pořadí: bříza, jeřáb, jasan, olše, vrba, hloh, dub, cesmína, líska, réva, břečtan, rákos a černý bez. Každá z rostlin odpovídá období 28 dnů, dohromady tedy tvoří 364 dní. 365. den v roce je zasvěcen jmelí, která je hlavní posvátnou rostlinou Keltů.

Informace o keltském horoskopu:
» Stromoskop - keltský horoskop (Shaman.cz)
» Keltský stromokruh (Keltove.cz)

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák14. duben 2010 v 15:12 

Těším se na to, až budeme dále Keltský stromokruh zkrášlovat B)

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa18. květen 2010 v 11:56

nó, kapradí se nám ztratilo *lebka* ale inak to vyzerá pěkně stále

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 23. květen 2010 v 18:26

Mám dojem, že se neztratilo kapradí,ale rákos, myslím, že by se dal nahradit. Ještě by se měly objevit tabulky ke stromům a charakteristika co pro každého jeho strom znamená.

Odpovědět