Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Ivančena - Beskydy

Ivančena - Beskydy

sobota 6:30 24. duben 2010
19:00 24.4.2010
Výprava ke skautské mohyle Ivančena společně s polskými skauty z Glubczyc! Akce začala v půl sedmé ráno, kdy do Krnova přisvištěl polský autobus. Za dvě hodiny už jsme stoupali po beskydských svazích. U mohyly jsme se zúčastnili slavnostní skautské mše celebrované bratrem biskupem Františkem Lobkowiczem... skautů a skautek postupně přibývalo, až nás bylo přes dva tisíce B) Po skautské hymně jsme se rozdělili - polovina se vydala do Malenovic, druhá půlka, včetně našich světlušek, se rozhodla pokořit nejvyšší horu Beskyd - Lysou horu. Zpáteční cesta byla ve znamení vzájemného sdílení zážitků, porovnávání krojů i zpívání harcerských písniček.

O skautské mohyle Ivančena
Skautská mohyla na Ivančeně je připomínkou skautů, kteří byli za 2. světové války popraveni. Je symbolem boje za svobodu, vlastenectví, statečnosti a přátelství. Skauti a skautky z celé České republiky i ze zahraničí se u skautské mohyly každoročně schází, aby vzpomněli na bratry, kteří bojovali za svou vlast a zaplatili za to životem. Oddíly přináší své kameny a mohyla se tak rok od roku zvětšuje.

Svatý Jiří
Svatý Jiří je patronem všech skautů. Skautský svátek se na celém světě slaví 24. dubna. Boj sv. Jiří s drakem symbolizuje boj proti zlu skaut

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 24. duben 2010 v 21:53 

Na kaménky jsem také zvědavá, :Dale ještě jedna věc, prohlédněte se, klíšťáci mohou být všude, i doma na zahradě. Sice jsme žádné neobjevili, ale ať není problém. :(

Odpovědět