Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Skautské Vánoce

Skautské Vánoce

sobota 13:00 17. prosinec 2011
19:00 17.12.2011
Krátce po třinácté hodině přisvištěl na krnovské nádraží vlak, který nesl neobyčejný náklad - BETLÉMSKÉ SVĚTLO - plamínek zapálený v Betlémě, rodišti Ježíše Krista, který každoročně rozváží skauti do mnoha zemí světa. Převzetí světýlka měli na starosti Svišti, kteří ho bezpečně dopravili do klubovny, kde už v hojném počtu čekali další členové oddílu. Vydali jsme se do krnovských ulic, navštívit naše známé, přátele i další lidi dobré vůle a popřát jim radostné svátky... Po necelých 3 hodinách roznášení jsme společně usedli v klubovně a VÁNOČNÍ SCHŮZKA mohla začít.

Družiny nejprve zápolily v několika vánočních soutěžích - balení a rozbalování dárečku, kreslení sněhuláka poslepu či stříhání nejdelšího kusu papíru. Následně jsme usedli k Vánočnímu stromku a vrhli jsme se na dárky. Na každého člena se dostalo, zvlášť ceněné byly ručně vyráběné dárečky. Cenné dárky přinesl Ježísek také oddílu.

Po rozbalení dárků družiny předvedly své nacvičené Vánoční scénky, Svišti si dokonce připravili loutkové divadlo. Čas vymezený pro Vánoční schůzku uběhl jako voda, tak nezbývalo než se na závěr nacpat cukrovím, rozloučit se a vydat se do svých domovů... :)

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 18. prosinec 2011 v 5:33 

Zhodnocení: Vánoce mám ráda. Přijdeme všichni a všichni se snažíme být lepší, více pomáhat, více se rozdávat.
skautRoznáší se všem lidem dobré vůle Betlémské světlo a na ulicích by měly být vidět bezvadní slušně se chovající skauti. Letos však těch lidiček dobré vůle bylo jaksi méně. :(V minulosti nám nestačilo jedno odpoledne a ještě se muselo chodit večer a letos se děti vrátily po dvou hodinách.

Stromeček pěkný, holky částečně vše připravily, ale ke společnému zasednutí nedošlo. Poprvé v naší historii nebyla společná hostina, ale každý uždiboval individuálně a nedošlo na tradice. Holt máme rezervy. Ale jinak dobrý, oceňuji zejména vlastnoručně vyrobené dárky. Jinak dá se říct že byly šity na míru- to znamená dárcové znali obdarovaného a snažili se mu udělat radost. A to se hodně cení.skaut

Dominik Stejskal - Dominik Sherlock
Dominik Sherlock18. prosinec 2011 v 10:21

Ty tradice chyběly nejvíc. :S

Michael Cestr - Mišák
Mišák18. prosinec 2011 v 10:36

ohledně BS - loni byly menší skupiny na roznášení, ale i tak se některé vrátily po "chvilce strávené u tetičky", zatímco já s mojí skupinou (Fájné, Dominik...) jsme oběhli tak 20 domácností...

A Vánoční schůzka? Loni nás na ní bylo 17, předloni 15, letos 27. To je zřejmě ten důvod, nějaké pouštění lodiček si v takovém počtu ani nelze představit, natož udržení klidu... Ale jinak jsem rád, že jsme se sešli prakticky všichni, také že jste všichni donesli dárečky i nemálo občerstvení... Tož, klidné Vánoce si užijeme doma :D

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra18. prosinec 2011 v 11:45

No některé věci nevyšly možná letos poprvé, ono toho chybělo více. Taky mě to mrzí. Ale zkusme najít ty pozitivní věci. Snad příště to zkusíme lépe. Je to naše akce, když něco nedotáhneme, můžeme si za to sami.

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra 18. prosinec 2011 v 11:47

Ono jde udělat i ty tradice i v tom počtu, také soutěže, také společnou hostinu, ale chce to lepší komunikaci a spolupráci. Jeňa dělal co mohl, aby zachránil tam, kde jiní vypadli.

Ale zase tak strašné to nebylo, bylo tam plno pěkných věcí.

Odpovědět