Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Skautský večer - 100 let

Skautský večer - 100 let

sobota 17:00 12. listopad 2011
20:00 12.11.2011
Oslava 100 let českého skautingu v Městské knihovně.
Slavnost jsme zahájili zpěvem skautské hymny skaut Po krátkém úvodním videu představily Veverky divadelní hru Dívčí válka ze Starých pověstí českých. Následovala prezentace, která připomněla nejvýznamnější okamžiky českého skautingu. Rodiče a děti se poté rozdělili do čtyř skupin, které se snažily co nejlépe vyplnit vědomostní soutěž o skautingu. Nejúspěšnější skupinou byl tým Matyáše, avšak výsledky byly těsné. A to už jsme opět nastoupili k vystoupení. Rodičům a dalším návštěvníkům jsme zazpívali píseň Zpět k pramenům od Bedřicha Ludvíka a oblíbenou stromovou píseň. Za písněmi byla nachystána prezentace, která představila nejvýznamnější osobnosti skautingu. Na řadě byla slavnostní chvíle - představení a pasování rádců družin skaut - Arčiho Ježka, Sojky a Matyáše. Na závěr nás čekalo video představující nejlepší akce Krnovské Trojky. A už připíjíme a slavnostně otevíráme nové skautské století! skaut Své žaludky nasycujeme bohatým občerstvením...

Po 3 hodinách končí oslava Století českého skautingu. Akce se zúčastnilo okolo 50 lidí - členů našeho oddílu, jejich rodičů a dalších hostů. Všem děkujeme za účast :)

Galerie z akce na Rajčeti

  Kniha akce

Michael Cestr - Mišák
Mišák13. listopad 2011 v 0:15 

Jednou z otázek ve skautském kvízu bylo "Ve kterých zemích neexistuje skauting a proč?". Malé aktuální doplnění: Ve všech zmiňovaných státech skauting nějakou dobu působil, a často to bylo i desítky let. Skauting dnes nefunguje na Kubě, v Severní Korei, Laosu a Barmě. V komunistické Číně, v Šanghaji, před nedávnou dobou vznikla malá skautská organizace (její rozvoj však bude problematický). V Afghánistánu od roku 2008 probíhá proces obnovování skautingu, v Andoře v současnosti již skauti působí :)

Odpovědět
Dominik Stejskal - Dominik Sherlock
Dominik Sherlock12. listopad 2011 v 19:13 

Akce probíhá,vše super B),jídla až moc :P.
(píšu z počítače od knihovny)

Odpovědět
Dwayne 12. listopad 2011 v 16:10 

A mam prijit do klubovny nebo primo do knihovny?
:S :(:|

Odpovědět
Dominik Stejskal - Dominik Sherlock
Dominik Sherlock12. listopad 2011 v 16:07 

WOW ;D B) :D

Odpovědět
Vlasťa12. listopad 2011 v 15:36 

příjdu s mamku a Viktorem

Odpovědět
Beruška 12. listopad 2011 v 15:03 

moje mamka přijde

Odpovědět
58 příspěvkůVýběr Stránky