Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » Družinové výpravy

Družinové výpravy

neděle 9:00 18. březen 2012
15:00 18.3.2012
Družinové výpravy - družiny se vydaly na vlastní výpravy do Krnova a jeho okolí. Svišti s Veverkami vyrazili na Ježník, Jestřábi na Staré hliniště a Lišky do Chářovského parku.

Svišti + Veverky

Jeňa, Dominik, Fájné, Kočičák, Křeček, Sojka, Klárka [ 7 ]

Sešli jsme se před 9 hodinou u hlavního nádraží. Přidaly se k nám Veverky, které byly pouze 2. Vyšli jsme na Bezručův vrch, kde jsme se porozhlédli po tom našem městě Krnov :). Vyhlásily se 3 pochodové hry a šlo se dále. U lomu Orlí hnízdo jsme rozdělali oheň, Křečkovi se nepodařilo na 3 sirky. Opékaly se preclíky od Sojky, dobrota.

Pokračujeme dále po stopách pramene Jelení studánky. Cestou hrajeme hry, různě se bavíme… Dorážíme ke studánce, které 20 minut čistíme odtokové koryto od listí a napadaných věcí skaut Po svačině se vydáváme pomalu domů, ale cestou zahrajeme na Lovce a medvěda, porozhlédneme se po Ježečkově paloučku a kolem 16 hodiny se rozprcháváme po Krnově do domovů.

Počasí bylo přepychové, 20°C. V celkovém počtu 7 členů jsme našlapali minimálně 12 km (většina po neznačených cestách) + různé aktivity. Bylo fajn B)

Jestřábi

Sešli jsme se v 9.00 a vydali se na Staré Hliniště. Když jsme dorazili, začali jsme luštit tajnou zprávu, ve které se skrýval úkol, který bylo nutno splnit. Po splnění úkolu byl rozdělán oheň, na kterém jsme si opekli něco na zub. Pak jsme si dali nějakou tu hru a poté jsem se vydali zpět do domovů indiánským během.

Lišky

Poslední předjarní víkend se počasí umoudřilo. Zima zatáhla své drápky a Slunce naplno spustilo své paprsky na zem. Krásné počasí, teploty více než 20 °C. Nejmenší Lišky vyrazily do Chářovského parku, aby si tam zahrály svou první stopovačku a naučily se pár skautských pochodových značek. Kytiček v parku ještě mnoho nekvetlo, děti našly pouze sedmikrásky. Listnaté stromy nastavovaly slunku holé pahýly, jako by žádaly - zahřej mne, probuď mou mízu, abychom mohly nalít své pupeny. Nejmenší Lišky se pokoušely poznávat stromy podle kůry. Také na rybníčcích ještě ležel led, rybky nebylo vidět, ale přesto děti s nadšením pozorovaly probouzející přírodu a hrály plno nových her. ;D Dvě hodiny uběhly jako voda a děti se velice divily, že už si je přišli převzít rodiče.

  Kniha akce

Verunka Pánková - Stopař
Stopař17. březen 2012 v 9:16 

A sojko máme si ještě něco jiného vzít ??

Tereza Pánková - Sojka
Sojka 17. březen 2012 v 9:20

Vem si jenom to co je napsané u veverek

Jan Sudek - Jeňa
Jeňa19. březen 2012 v 15:54

a tak si nic nevzala ...

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra20. březen 2012 v 20:03

No mám dojem že, tak trochu některé holky zradily Veverky a šly na bowling.

Odpovědět