Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » ZOO MEETING

ZOO MEETING

středa 17:00 4. duben 2012
19:00 6.4.2012
ZooMeeting - třídenní akce plná zvířátek! Vědecká konference, výprava do Zoologické zahrady na Svatém kopečku, Setkání mazlíčků a promítání filmu Farma zvířat.

Středa - KONFERENCE

Všichni jsme se sešli v knihovně na Mezinárodní vědecké konferenci. Každý účastník si připravil prezentaci o oblíbeném zvířeti a tak jsme se dozvěděli mnoho nového například o tygrovi, ptakopyskovi, delfínovi či aře. Uznání si zaslouží Lišky, které přednášely o zvířeti vlastními slovy. Vědecká vystoupení byla proložena soutěžemi, ve kterých jsme hádali hlasy zvířat a zvířecí rekordmany. Na konferenci přednášelo 20 vědců a přišlo se na nás podívat i řada hostů, zejména rodičů dětí. Cílem konference bylo probudit zájem dětí o zoologii, naučit je vyhledávat informace a prezentovat...

Čtvrtek - ZOO OLOMOUC

Vyrážíme vlakem do Olomouce, je nás 20 účastníků. Ve vlaku plníme úkoly - poznáváme jarní květiny, vodní zvířata, dopravní značky, skautské pochodové značky a luštíme také morseovku. Úkoly čekají na naše skautské družstva také v Zoologické zahradě. Víte jak vypadá binturog, nebo fosa? Které zvíře patří do Afriky a které do Austrálie, které zvíře se narodilo v ZOO letos jako první? A nejšikovnější členové? Sojka, Markytka, Anička-Manka, Sam, Dominik, Kočičák, Křeček a Honzík. Po Zoologické zahradě ještě vybíjíme energii na lanáči, osídlujeme území Olomouce - Wolkerův domeček, navštívíme baziliku na Svatém Kopečku a hurá za poznáním křivolakých uliček v centru města. V centru zdoláváme věž kostela svatého Mořice a vydáváme se do podzemí kostela sv. Michala.

Pátek - SETKÁNÍ MAZLÍČKŮ

Dopoledne se uskutečnila blízká setkání zvířecích druhů. Přišla jediná šelma - kocour Figaro a morčátka, křečci a řecká želva. Nejvíce se asi bál Figaro, zatímco ostatní zběsile běhali po klubovně, někteří se seznamovali, jiní si už začínali spolu hrát. Na závěr jsme rozdali velikonoční balíčky a (ne)hurá domů...

FARMA ZVÍŘAT

Večer jsme se sešli na promítání filmu Farma zvířat na motivy satirického románu George Orwella. Příběh o farmě zvířat je alegorií na totalitní režimy. Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější.

  Kniha akce

Duška Cestrová - Charlie Vydra
Charlie Vydra6. duben 2012 v 15:40 

skautNa návštěvě Zoologické zahrady musím pochválit hlavně Lišky skaut- všechny byly pracovité a hodné. Sam sice chvilku zlobil, ale Markytka byla moc šikovná a krásně s ním pracovala.
skautNejšikovnější týmy skaut
Sojka, Anička, Markytka, Sam
Dominik, Kočičák, Křeček a Honzík

:(Naopak nelíbí se nám, když my připravíme program :(tak, aby se děti poučily :O, získaly přehled =O a něco formou hry dověděly :O a některé místo toho se baví pouze s mobilama a vůbec nepracují.

Michael Cestr - Mišák
Mišák 6. duben 2012 v 15:59

Každá hra či aktivita, kterou pro vás chystáme, má svůj význam. A pokud ji někdo úmyslně bojkotuje, tak nás to dost mrzí (takové členy brát na výpravy příště nebudeme). Co se týče mobilních telefonů, tak zřejmě budeme muset už přistoupit k tomu, že na začátku každé akce mobily vybereme a děti je dostanou až v závěru výpravy.

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 20:31

Jsem absolutně pro, já osobně bych je zakázal nosit na schůzky ale nevím co na to rodiče to by asi neklaplo :D

Musí postačit zabavení :) Vážně je pro ty co dřou na programu aby udělali něco pro vás skaut dost mrzuté že je jejich program nevšímán a radši se děti dívaj do těch malých displejů. Ačkoliv netuším proč? Displej vám jen kazí oči a hra co připraví někdo z vedoucích vás jen posílí a nijak neškodí. Co je tedy lepší?

Odpovědět