Tento web používá cookies. Používáním tohoto webu berete na vědomí využívání cookies v souladu s podmínkami této politiky.

Akce Oddílu K3 » ZOO MEETING

ZOO MEETING

středa 17:00 4. duben 2012
19:00 6.4.2012
ZooMeeting - třídenní akce plná zvířátek! Vědecká konference, výprava do Zoologické zahrady na Svatém kopečku, Setkání mazlíčků a promítání filmu Farma zvířat.

Středa - KONFERENCE

Všichni jsme se sešli v knihovně na Mezinárodní vědecké konferenci. Každý účastník si připravil prezentaci o oblíbeném zvířeti a tak jsme se dozvěděli mnoho nového například o tygrovi, ptakopyskovi, delfínovi či aře. Uznání si zaslouží Lišky, které přednášely o zvířeti vlastními slovy. Vědecká vystoupení byla proložena soutěžemi, ve kterých jsme hádali hlasy zvířat a zvířecí rekordmany. Na konferenci přednášelo 20 vědců a přišlo se na nás podívat i řada hostů, zejména rodičů dětí. Cílem konference bylo probudit zájem dětí o zoologii, naučit je vyhledávat informace a prezentovat...

Čtvrtek - ZOO OLOMOUC

Vyrážíme vlakem do Olomouce, je nás 20 účastníků. Ve vlaku plníme úkoly - poznáváme jarní květiny, vodní zvířata, dopravní značky, skautské pochodové značky a luštíme také morseovku. Úkoly čekají na naše skautské družstva také v Zoologické zahradě. Víte jak vypadá binturog, nebo fosa? Které zvíře patří do Afriky a které do Austrálie, které zvíře se narodilo v ZOO letos jako první? A nejšikovnější členové? Sojka, Markytka, Anička-Manka, Sam, Dominik, Kočičák, Křeček a Honzík. Po Zoologické zahradě ještě vybíjíme energii na lanáči, osídlujeme území Olomouce - Wolkerův domeček, navštívíme baziliku na Svatém Kopečku a hurá za poznáním křivolakých uliček v centru města. V centru zdoláváme věž kostela svatého Mořice a vydáváme se do podzemí kostela sv. Michala.

Pátek - SETKÁNÍ MAZLÍČKŮ

Dopoledne se uskutečnila blízká setkání zvířecích druhů. Přišla jediná šelma - kocour Figaro a morčátka, křečci a řecká želva. Nejvíce se asi bál Figaro, zatímco ostatní zběsile běhali po klubovně, někteří se seznamovali, jiní si už začínali spolu hrát. Na závěr jsme rozdali velikonoční balíčky a (ne)hurá domů...

FARMA ZVÍŘAT

Večer jsme se sešli na promítání filmu Farma zvířat na motivy satirického románu George Orwella. Příběh o farmě zvířat je alegorií na totalitní režimy. Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější.

  Kniha akce

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 20:26 

Nebyl jsem bohužel na celé akci :) Ale myslím že tam kde jsem byl tak povedené a poučné.

Michael Cestr - Mišák
Mišák 6. duben 2012 v 20:35

Panu Orwellovi to vyřídím, až ho potkám ;D Tady je přehled postav a koho ve skutečnosti symbolizují! ! Hodně zajímavé!

Michael Cestr - Mišák
Mišák6. duben 2012 v 20:38

- 4 nohy dobré, 2 nohy špatné.
- Žádné zvíře nebude chodit oblečené
- Žádné zvíře nebude spát v posteli
- Žádné zvíře nebude pít alkohol
- Žádné zvíře nezabije jiné zvíře
- Všechna zvířata jsou si rovna

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 21:57

No to je docela trefné a dost dobré :) Frajer.

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 22:01

- Žádné zvíře nebude spát v posteli s prostěradlem.
- Žádné zvíře nezabije jiné zvíře bez příčiny.
- Všechna zvířata jsou si rovna ale některá jsou si rovnější.

Ty prasata jako hlavní záporňáci se hodí :D

Michael Cestr - Mišák
Mišák6. duben 2012 v 22:04

No, před Georgem Orwellem se hluboce klaním. A to nemusím říkat, že v knize je to o dost mrazivější. 1984 je taky super. Nebo třeba R.U.R., 451° Fahrenheita, Den trifidů... ;]

Armín Pavlas - Arči-Ježek
Arči-Ježek6. duben 2012 v 22:10

Jojo R.U.R. znám jsem už četl. Den trifidů je o těch rostlinách ne? Co pozabíjeli skoro celé lidstvo? A ostatní si určitě přečtu až bude čas :)

Odpovědět